NAPUSTIO EMISIJU

Nezapamćeni kaos na omiljenoj Vučićevoj televiziji: ‘Zovite ove izdajnike na čelu s predsjednikom!‘

Bivši srpski policajac i obavještajac u jutarnjem programu nazvao je predsjednika Srbije izdajnikom
 Twitter/Screenshot

Slavko Nikić, bivši srpski policajac, izazvao je kaos na televiziji Pink, kada je u jutarnjem program nazvao srpskog predsjednika Aleksandra Vučića izdajnikom, piše Nova.rs.

Tema emisije bio je radikalni islamizam na Kosovu i Metohiji, a gostovali su, osim Nikića, Milovan Drecun, te umirovljeni pukovnik Tomislav Đurin.

Voditelj emisije postavio pitanje postoji li opasnost od terorističkog napada. Nikić je ušao u klinč s Drecunom koji je na Nikićevo izlaganje rekao to su budalaštine. To je isprovociralo Nikića koji je počeo vikati da se Drecun ne može tako razgovarati s njim.

Zatim je ustao i kazao: "Nikad više me nemojte zvati, zovite ove izdajnike na čelu s Aleksandrom Vučićem”.

Napuštajući studio Nikić je ponavljao “Zovete u studio miševe koji lažu…”.

Ovaj događaj izazvao je burne reakcije s obzirom na to da na Pinku gostuju osobe sklone aktualnom političkom režimu koje ne kritiziraju Vučića.

Inače, Nikić je bivši srpski obavještajac i pripadnik MUP-a, koji je sudjelovao i u ratu na Kosovu. Autor je nekoliko knjiga, između ostalog i knjige koja veliča Ratka Mladića, kao i knjige o trgovini organa na Kosovu.

Do ovog incidenta bio je čest gost televizija koje su bliske režimu, a u javnosti se često preispituje njegova titula pukovnika, koju nekada navodi uz svoje ime.

Bio je svjedok u slučaju pokušaja terorizma na dan parlamentarnih izbora u Crnoj Gori 2016. godine, kada je tvrdio da su Andrija Mandić i Milan Knežević zapravo operativci Mila Đukanovića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 11:23