ZVONKO IZ PETRINJE

‘Oprostite što plačem, ali to je sramota. Pa pogledajte što rade političari, nije ih briga za nas‘

Zvonko Horvatinec volio bi dobiti mobilnu kućicu jer s ocem živi u garaži koja je, kaže, puna dima i blata
Zvonko Horvatinec
 Screenshot Jutarnji list

"I ja bih volio dobio dobiti ovakvu mobilnu kućicu jer živim s ocem u garaži koja je puna dima i blata. Sjedimo u foteljama i grijemo se cijelu noć. Kuća je za rušenje. Stalno dovoze i odvoze kućice, a kada ih pitam kad ću ja doći na red, nitko mi ne zna dati odgovor“, kroz suze nam govori 59-godišnji Zvonko Horvatinec koji živi nedaleko od velikog parkirališta na ulazu u Petrinju na koje sa svih strana pristižu mobilne kućice i kontejneri koji se dalje distribuiraju stradalima u potresu.

Ogorčen je na političare kao i njegov otac koji ima 86 godina. Obojica su u Domovinskom ratu branila svoj grad i krhkog su zdravlja.

Da bi došao do nas da nam se požali, Zvonko Horvatinec je od oca posudio stari drveni štap. Njegov štap kao i sve drugo što su imali ostalo im je u kući u koju se ne usude ući jer je jako oštećena.

„Oprostite što plačem, ali to je sramota. Život sam dao za ovaj grad, dok se političari ovih dana samo dolaze slikati u Petrinju, a zapravo ih nije briga za nas“, drhteći od tuge govori nam Horvatinec koga u Petrinji mnogi znaju i po nadimku Popaj.

Potom rukavom briše suze i priznaje kako se nada da će njegov vapaj ipak doći i do onih koji dijele pomoć i da će on i njegov otac uskoro ponovno imati dostojanstven dom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 23:16