NEPOZNATA ŠKARE OŽBOLT

Otkrila je kakva je u golfu i u kuhinji, ali na jedno pitanje i dalje ne daje odgovor: ‘Ništa ne krijem‘

Vesnu Škare Ožbolt se doživljava kao kandidatkinju Tuđmanovog HDZ-a i prvi je izbor starijih glasača ove stranke
Vesna Škare Ožbolt
 Jutarnji List

Vesna Škare Ožbolt prva je objavila kandidaturu za gradonačelnicu Zagreba. Još u kolovozu prošle godine Zagreb je osvanuo oblijepljen plakatima s porukom „Dolazi nam gradonačelnica”. Nakon što je probuđena znatiželja kod većine stanovnika glavnog grada, Škare Ožbolt je otkrila da je to njena poruka.

Potom se povukla i tek se relativno nedavno, nakon što su se definirali i ostali kandidati, ponovo uključila u kampanju. Škare Ožbolt nastupa kao nezavisna kandidatkinja, no jasno je da bez ozbiljne potpore ne može prikupiti ni potpise potrebne da bi se kandidirala za gradonačelnicu, a kamo li financirati kampanju. Tko stoji iza nje, Škare Ožbolt ne otkriva ni pred kamerama Jutarnjeg lista.

Pokazala nam je kakva je u golfu i u kuhinji, ali na ovo pitanje i dalje ne odgovara.

Najveća prednost Vesne Škare Ožbolt je to što je ona poznato lice. Stariji građani ju pamte još kao glasnogovornicu pokojnog predsjednika Franje Tuđmana, zatim kao pripadnicu umjerene struje u HDZ-u, sjećaju se da je zajedno s Matom Granićem izašla iz HDZ-a i da je bila suosnivačica DC-a. Mnogi ju pamte i kao ministricu pravosuđa s kojom se bivši premijer Ivo Sanader grubo obračunao i smijenio je jer u pravosuđu nije kadrovirala po njegovoj želji.

U istraživanju koje je agencija MASMI provela za N1 televiziju Škare Ožbolt je u ravnopravnoj borbi za drugo mjesto (na prvom je bez konkurencije Tomislav Tomašević iz Možemo!) sa Joškom Klisovićem iz SDP-a i Davorom Filipovićem iz HDZ-a. Po tome istraživanju dobiva podršku čak 10,2 posto ispitanika.

Nju se doživljava kao kandidatkinju Tuđmanovog HDZ-a i prvi je izbor starijih glasača ove stranke. Kao prednosti ispitanici su naveli njeno iskustvo na prvom mjestu, potom bliskost ljudima, pa sposobnost i onda rezultate.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 06:35