SJEDNICA VLADE

Plenković: ‘Svoju smo ulogu kvalitetno odradili, a one koji se nisu cijepili molim da preispitaju svoju odluku‘

Uz informacije o aktualnom stanju vezanom za koronavirus te potres, na dnevnom redu sjednice je prijedlog zakona o referendumu
Andrej Plenković
 Ranko Suvar/Cropix

S 20-ak minuta zakašnjenja je u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici počela sjednica Vlade.

Uz informacije o aktualnom stanju vezanom za koronavirus te potres, na dnevnom redu sjednice je prijedlog zakona o referendumu, kao i izmjene i dopune Zakona o poljoprivrednom zemljištu.

Pred članovima Vlade bit će i prijedlog strategije poljoprivrede do 2030. godine kao i prijedlog strategije sprječavanja korupcije za razdoblje od 2021. do 2030. godine. Vlada će sa sjednice u Hrvatski sabor uputiti odgovor na interpelaciju o njezinome radu u svezi provedbe popisa stanovništva, a usvojit će i više zaključaka vezanih uz pomoć stanovništvu na potresima pogođenim područjima.

Uvodno se ministrima obratio predsjednik Vlade Andrej Plenković. Izvijestio je o sastanku s generalima i zapovjednicima iz vojno-redarstvene akcije Bljesak.

Osvrnuo se potom na odluku Općinskog građanskog suda da zabrani portalu H-Alter objavljivanje tekstova o Poliklinici za zaštitu djece.

- To je odluka koja zabrinjava, mi se zalažemo za slobodu medija. Želim naglasiti jasan politički stav Vlade da sloboda medija, govora, pisanja, emitiranja ničim se smije biti ograničena. Otklanjam sve insinuacije da se u Hrvatskoj guši sloboda medija. Nas ta odluka zabrinjava, rekao je Plenković.

- Što se tiče ostalih tema, epidemiološka situacija je i dalje u dinamici većeg broja novozaraženih, rekao je Plenković, dodavši da je 12 posto više zaraženih ovaj tjedan u odnosu na prethodni.

Kad je cijepljenje u pitanju, Plenković kaže kako je Vlada svoju ulogu kvalitetno odradila i osigurala dovoljan broj doza cjepiva protiv koronavirusa.

- Molim one koji se dosad nisu cijepili da preispitaju svoju odluku, poručio je premijer.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 01:50