RANO JUTROS

Počelo cijepljenje zaposlenika riječkog KBC-a, prvi se cijepio ravnatelj Alen Ružić

Planirano je u vrlo kratkom roku cijepiti sve djelatnike koji su se prijavili
 Matija Djanjesic/Cropix

U Kliničkom bolničkom centru Rijeka u ponedjeljak ujutro je počelo cijepljenje zaposelnika, a prvi se protiv covida-19 cijepio ravnatelj Alen Ružić.

Kako je rekao Ružić prije cijepljenja, ovog tjedna će se prvi cijepiti zaposlenici dvaju središnjih respiracijskig odjela te s ostalih šest covid odjela. Kako on kao ravnatelj radi na kardiologiji, koja je ulaz za pacijente s mogućom covid infekcijom, i on spada u proširenu skupinu liječnika koji će se cijepiti, rekao je.

U KBC Rijeka je stiglo 200 doza cjepiva, a u srijedu se očekuje nova pošiljka.

Pod kooridnacijom epidemiologa Nastavnog zavoda za javnog zdravstvo Primorsko-goranske županije cijepit će se liječnici, medicinske sestre, drugo medicinskog kao i nemedicinsko, koje je su stalnom kontaktu s bolesnicima, rekao je ravnatelj.

Planirano je u vrlo kratkom roku cijepiti sve djelatnike koji su se prijavili. Njih je prema anketi više od 50 posto. No, naglasio je Ružić, anketa je provedena u vrijeme dok je bilo mnogo djelatnika u samoizolaciji i izolaciji pa se očekuje da će se prijevama za nastaviti i da će se u riječkom KBC-u ostvariti visoka procijepljenost.

U postupku cijepljenja u bolnici sudjeluju predstavnici tri tima, medicinsko osoblje KBC-a koje prati unutarbolnički sustav nadzora infekcija, epidemiolozi županijskog Nastavnog zavoda i bolnički specijalisti hitne medicine, za slučaj pojave neželjenih reakcija na cijepljenje, iako je utvrđeno da je malo nuspojava, zaključio je Alen Ružić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 11:47