PRED KAMERAMA

Pogledajte kako su članovi Nacionalnog stožera primili cjepivo protiv korone

Ministar zdravstva Vili Beroš nije se cijepio pošto je nedavno prebolio koronu te u njegovom organizmu već postoje antitijela
Božinović manji gif

Četvero članova Nacionalnog stožera Civilne zaštite, uključujući načelnika Stožera i ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića, u utorak su se javno cijepili protiv koronavirusa, a ministar zdravstva Vili Beroš zbog stečenog imuniteta nije primio cjepivo.

image
Davor Božinović
Ronald Gorsic/Cropix
image
Krunoslav Capak
Ronald Gorsic/Cropix

Na kraju konferencije za novinare Nacionalnog stožera, cjepivo protiv koronavirusa, uz Božinovića, primili su ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak, pomoćnica ministra zdravstva Vera Katalinić-Janković i ravnateljica Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” Alemka Markotić.

image
Alemka Markotić
Ronald Gorsic/Cropix
image
Vera Katalinić-Janković
Ronald Gorsic/Cropix
image
Screenshot

“Članovi stožera su obećali da će se cijepiti”, kazao je Beroš uoči javnog cijepljenja članova stožera. Beroš je objasnio da sada neće primiti cjepivo, jer ima prirodno stečeni imunitet.

“Apsolutno podržavam cijepljenje, cijepit ću se u onom trenutku kada spadne moj prirodno stečeni imunitet. U ovom trenutku imam stečeni imunitet zbog kontakta s virusom, a u ovom trenutku, kada nema dovoljno cjepiva, tražiti dodatni imunitet, mislim da nije etično”, kazao je Beroš najavivši da će se vjerojatno cijepiti u naredna tri mjeseca.

Beroš je izrazio uvjerenje da će cjepivo promijeniti tijek globalne pandemije koronavirusa na bolje.

"Čekaju nas još izazovna vremena, međutim uz cijepljenje, poštivanje mjera je dobar put ka izlasku iz ove velike krize", poručio je Beroš.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. listopad 2021 07:11