UŽAS U HARKIVU

Pogledajte trenutak kada su Rusi razorili područje oko trgovačkog centra: ‘Sve je puno mrtvih i ranjenih‘

Ovo je jedan od najozbiljnijih napada na civile od početka rata prije pet dana

Napad na Harkiv

 Screenshot Twitter

Najmanje jedanaest civila je ubijeno, a stotine ih je ranjeno nakon što je rusko raketno topništvo otvorilo vatru na drugi po veličini grad u Ukrajini, piše AFP pozivajući se na lokalnog guvernera.

Harkiv, koji je svjedočio nekima od najtežih borbi u ratu do sada, bio je u ponedjeljak pogođen raketama ispaljenima s ruskih položaja, a video prikazuje područje oko velikog trgovačkog centra prekriveno eksplozijama.

Postoje i još eksplicitnije snimke koje otkrivaju ulice prepune mrtvih tijela i teško ranjenih civila, no njih zbog zbilja uznemirujućih prizora nismo željeli objaviti.

Te snimke slike prikazuju i potrošene raketne patrone BM-21 Grad kojima je granatiran Harkiv te koje leže na ulicama i propadaju kroz krovove stanova.

Ovo je jedan od najozbiljnijih napada na civile od početka rata prošlog tjedna, a dogodio se unatoč ukrajinskoj i ruskoj delegaciji koje su sjedile u Bjelorusiji radi 'mirovnih pregovora'.

Zanimljiva vijest stiže iz gradića Pivdene vrlo blizu Harkiva. Naime, Ukrajinci su objavili da su uhitili gradonačelnika, njegova zamjenika i šefa policije i optužili ih za veleizdaju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 05:43