NEPOŠTIVANJE MJERA

Pogledajte tulum osoblja u bolnici u Dubravi, vd. ravnatelja u čudu: ‘Ovo prvi put vidim...‘

‘Ne znam tko je dozvolio bend u bolnici i je li za to znao, ali očekujem sankcije‘, napisala je jedna medicinska sestra
Tulum u Dubravi
 Rtl Screenshot

U covid bolnici u Dubravi održao se tulum na kojem se nisu poštivale epidemiološke mjere. Medicinske sestre i pomoćno osoblje slavili su početkom mjeseca, a sudionici nisu držali distancu niti nosili maske. Snimku tog tuluma objavio je RTL.

Neki njihovi kolege smatraju da se takvo što nije smjelo dogoditi pa je jedna od medicinskih sestara iz KB Dubrava napisala otvoreno pismo u kojem je opisala što se sve na tom tulumu događalo. Dodala je i da očekuje sankcije za one koji su organizirali taj tulum te da ovakvi događaji bacaju loše svjetlo na sve ostale zdravstvene djelatnike.

VIDEO: RTL Danas

image
Prizori iz snimke zabave u KB Dubravi
RTL
image
Prizori iz snimke zabave u KB Dubravi
RTL
image
Prizori iz snimke zabave u KB Dubravi
RTL
image
Prizori iz snimke zabave u KB Dubravi
RTL
image
Prizori iz snimke zabave u KB Dubravi
RTL

- U ovakvim situacijama me sram što sam medicinska sestra. U 20 godina staža ovo nisam doživjela. Nepoštivanje epidemioloških mjera, alkohol u potocima, tambure, pjesma i ples. I sve to u prostoru bolnice u režiji djelatnika. Ne znam tko je dozvolio bend u bolnici i je li za to znao, ali očekujem sankcije za aktere ovog događaja. Mislim da se ovime bacila ružna slika na ostale djelatnike koji svoj posao rade kako treba, cijela bolnica bruji o spornom tulumu, a vrijeme je i da se za to odgovara i spriječi u buduće. Borimo se protiv virusa, a sami ga širimo. Ljuta sam i razočarana, napisala je medicinska sestra iz covid bolnice.

RTL je o tom tulumu upitao i VD ravnatelja bolnice Ivicu Lukšića, koji je rekao da je iznenađen snimkom, no dodao da je potrebno najprije utvrditi činjenice i okolnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. ožujak 2024 17:08