PJONGJANG U SUSJEDSTVU

Procurila neugodna snimka: Postrojili građevinare i uvježbavali ih kako pljeskati Vučiću

‘Svakodnevno mogu skupiti, gdje god da se pojavim, tisuću, pet, deset, pedeset, pa i sto tisuća ljudi. To ne radim nikada‘, rekao je
 Twitter/Filip Stevanovic/AFP

Na društvenim mrežama pojavila se snimka koji je navodno nastao prije posjete predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i ministra zdravlja Zlatibora Lončara Kliničkom centru Srbije, a na kojem navodno radnici uvježbavaju pozdrav gostima. Predsjednik Vučić tvrdi da ne zna što su radnici radili prije njegovog obilaska radova na rekonstrukciji Kliničkog centra Srbije i naveo da mu nisu potrebni aplauzi, piše Nova.rs.

Na snimci se vidi muškarac koji se obraća okupljenim radnicima koji su, kako se pretpostavlja, sudjelovali u izgradnji Kliničkog centra Srbije.

'To je jedan od pet najvećih klinička centra u svijetu, ne u Srbiji ili Balkanu ili nekoj tamo Europi, već u svijetu. Što da vam kažem o srpskom zdravstvu? Spasao ga je Zlatibor Lončar. Mi ćemo njih ovako pozdraviti kad budu ovdje, ja ću početi da aplaudiram, pa i vi aplaudirajte', objašnjavao je muškarac instrukcije radnicima, a onda su na njegov zahtjev svi počeli pljeskati.Vučić je istaknuo da ne zna ništa o toj snimci.

'Ja to ne znam, ali ja da napadam radnike zbog toga neću, kao ni zbog bilo čega drugog. Vidim da vas to muči i mori gdje god da dobijem aplauze, što ćete, vama sigurno aplaudiraju spontano, a meni samo namješteno. Ako će to vam to pomoći da mislite o sebi još malo bolje i ljepše. Nemam pojma ni što su radili radnici, niti sam to od njih očekivao', odgovorio je Vučić na novinarsko pitanje.

Predsjednik Srbije tvrdi da je njegovo bilo samo da im 'pruži ruku, pita kako preživljavaju vrućine, kao i da li rade naporno i mogu li završiti sve u roku'.

'Nisu mi potrebni aplauzi. Na svaku vašu riječ svakodnevno mogu skupiti, gdje god da se pojavim, tisuću, pet, deset, pedeset, pa i sto tisuća ljudi. To ne radim nikada, jer to bi bilo neodgovorno', rekao je Vučić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. listopad 2021 01:32