PJONGJANG U SUSJEDSTVU (2)

Umjesto u toplice penzionere silom odveli na Vučićev miting o Oluji: ‘Kao ovce su nas upakirali. Diktatura na nivou!‘

Vučić je držao govor u okviru obilježavanja Dana sjećanja na sve stradale i prognane Srbe u akciji ‘Oluja‘ u naselju Busije
 Screenshot/Facebook

Nekoliko autobusa punih umirovljenika iz općine Grocka trebali su u srijedu otputovati u toplice u Vrdniku, kako im je rečeno u udruzi umirovljenika, no umjesto na dogovorenom mjestu završili su u naselju Busije, u predgrađu Beograda.

Naime, prema informacijama portala Žig info, umirovljenici su na putu prema Vrdniku svratili do restorana na ručak, nakon čega su autobusi neplanirano skrenuli s predviđene rute i zaputili se prema mjestu gdje je za 19.30 sati bilo planirano održavanje govora predsjednika Srbije Aleksandra Vučića u okviru obilježavanja Dana sjećanja na sve stradale i prognane Srbe u akciji 'Oluja' u naselju Busije.

Ispostavilo se kako je izvjesna Maja Babić iz Vučićevog SNS-a preusmjerila autobus bez dogovora s putnicima.

- Naprosto je nevjerojatno što nam rade. Kao ovce nas pakiraju u autobus i bez ikakve suglasnosti su nas odvezli u Busije. Umjesto u toplice, sad moramo slušati Vučića. Diktatura na nivou! Ima nas koji se bunimo, a ako ništa drugo, snaći ćemo se za prijevoz odavde - žalili su se umirovljenici.

Inače, u naselju Busije kod Beograda uglavnom žive izbjeglice iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Umirovljenici prevarom dovedeni na skup vraćeni su kućama dva sata iza ponoći, javlja dnevni list Danas.

Oni koji su imali snage da se iz Busija odmah zapute u Grocku, tamo su stigli u 20 sati, nekoliko sati nakon što su dovedeni na mjesto koje planom nije predviđeno.

Ovo nije prvi put da su gročanski penzioneri prevareni, ali je prvi put da su se zbog toga pobunili. Na društvenim mrežama osvanule su snimke ljutitih i umornih penzionera koji govore 'prevareni smo', dok traže put k autobusnoj stanici u Beogradu, a nemali broj njih uputio je i pogrdne riječi Aleksandru Vučiću, koji nakon dulje vremena, opterećen sve opasnijim aferama, očito ima problema s javnom podrškom ako na skupove poput ovoga mora silom dovoditi ljude.

image
Skup u naselju Busije
Milos Milivojevic/TANJUG
image
Skup u naselju Busije
Rade Prelic/TANJUG
image
Skup u naselju Busije
Rade Prelic/TANJUG
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. listopad 2021 04:07