NADREALNA SNIMKA

Ruski brod: ‘Zaboravite politiku, ostali smo bez goriva!‘; Gruzijski mornar: ‘Gonite se u k***‘

"Ako ste Rusi, mi odbijamo bunkerirati vaš brod (natočiti im gorivo, op. a.) i odbijamo vas opskrbiti"
 Screenshot: Youtube

Ukrajinski mornari pobijeni na Zmijskom otoku još prvi dan invazije i njihove riječi koje su uputili ruskom brodu neposredno prije nego što ih je raketirao - "Ruski brode, goni se u k…" - postale su sojevrsni bojni poklič ne samo u Ukrajini, nego i izvan nje.

Naime, bivši ukrajinski veleposlanik u Austriji Oleksander Šerba na svom je Twitter profilu objavio video koji prikazuje razgovor gruzijskoga opskrbnog broda s nepoznatim ruskim brodom. Čovjek koji se predstavio kao prvi časnik gruzijskog plovila (koje ima sposobnost dotočiti gorivo drugim brodovima), prvo je na engleskom rekao kako mu se čini da vidi ruske oznake na brodu i pitao jesu li iz Rusije.

"Da, mi smo Rusi, ruska posada", odgovorio mu je sugovornik preko radija na engleskom.

"Ako ste Rusi, mi odbijamo bunkerirati vaš brod (natočiti im gorivo, op. a.) i odbijamo vas opskrbiti", prešao je onda na ruski čovjek kojeg snima kamera telefona. "Govori vam zamjenik kapetana iz Gruzije. Mi vas nećemo opskrbiti. Ruski brode, goni se u k…", na što je drugi Gruzijac na mostu dodao: "Prokleti okupatori!"

Ruski sugovornik nije odustajao pa je zamolio: "Uz dužno poštovanje, ostavimo politiku po strani, mi smo ostali na benzinskim parama!"

"Ako ostajete bez goriva, onda slobodno možete uzeti vesla i veslati. Slava Ukrajini, slava herojima", odjavio se gruzijski mornar, uz još jedno "Goni se u k…"

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 05:37