HANZA MEDIA STUDIO

Škare-Ožbolt: ‘Tomaševića čeka puno problema, a čula sam neke priče o financijama Grada‘

U našem studiju gostovali su Žarko Puhovski, Branko Ančić, Iva Tomić, Hrvoje Klasić, Vesna Škare Ožbolt, Nikica Gabrić, Ivica Lovrić...
Škare Ožbolt

NOVO 22:46 - Na pitanje jednog od dvojice voditelja emisije, novinara Globusa Borisa Orešića, je li Hrvatska politički skrenula ulijevo uslijed pobjede lijevih opcija u Zagrebu, Splitu i u Rijeci, Zdravko Milinović odgovorio je niječno, dok je Vesna Škare Ožbolt izrazila uvjerenje kako elementi za potvrdu takvog trenda postoje.

- Riječ je o najvećim hrvatskim gradovima, a trendovi u velikim gradovima uvijek su putokaz i za ostale sredine. Ono što je sigurno, birači više nemaju strpljenja za stara lica i stare opcije. Primjer takve promjene je i novi gradonačelnik Osijeka Ivan Radić – komentirala je Vesna Škare Ožbolt.

Zdravko Milinović upozorio je kako idući parlamentarni izbori ne moraju biti u redovitome roku.

- Većina Plenkovićeva HDZ-a u parlamentu je tanka. S druge strane, u godini, dvije, na rasporedu su i parlamentarni i predsjednički i EU izbori. To Plenkoviću otvara prostor za razne kombinacije – ustvrdio je Milinović.

Vesna Škare Ožbolt sugerirala je novome gradonačelniku Zagreba Tomislavu Tomaševiću da prvo preustroji gradsku upravu i sanira financije. Upozorila je kako se zagrebačka gradska uprava u prethodnome razdoblju nalazila pod utjecajem građevinskog i drugih lobija što se, izrazila je uvjerenje, može promijeniti.

- Koliko čujem, neki dobavljači grada nisu plaćeni, čekaju svoj novac, a i Vlada je zatvorila neke izvore financiranja gradu – navela je Vesna Škare Ožbolt, nakon čijeg se izlaganja u emisiju uključio reporter Jutarnjeg lista Damjan Raknić koji se javio iz izbornog stožera platforme Možemo u Muzeju suvremene umjetnosti s informacijom o incidentu koji je izazvao zasad nepoznati građanin.

Na pitanje voditelja emisije komentatora Jutarnjeg lista Borisa Vlašića je li za očekivati da Možemo vrati trg maršala Tita u Zagrebu, Vesna Škare Ožbolt odgovorila je niječno.

- Nisu to prioriteti nove gradske vlasti zbog kojih je ona izabrana – procijenila je Vesna Škare Ožbolt, poručivši kako njezin neuspjeh na izborima za zagrebačku gradonačelnicu ne znači i njezin kraj u politici.

Osvrnuvši se na najave novih vlasti u Zagrebu i još nekim gradovima da će revidirati postojeće ugovore s dobavljačima i drugim tvrtkama koje posluju s gradom, Vesna Škare Ožbolt upozorila je kako se ugovori moraju poštivati i dodala da joj se od takvih najava, istaknula je, kao pravnici diže kosa na glavi.

- S druge strane, imate, primjerice, uz famoznu zagrebačku žičaru i primjer osnovne škole u Bukovcu koja je koštala preko 100 milijuna kuna. To su nevjerojatne cifre, ili ste dio takvih poslova, ili za vas nema poduzetničkog života u Zagrebu – upozorila je Vesna Škare Ožbolt, nakon čijeg je komentara zaključeno večerašnje izdanje specijalne emisije Hanza Medije o drugom krugu lokalnih izbora.


22:22 - U četvrtom dijelu večerašnje specijalne emisije Hanza Medije o lokalnim izborima izborne rezultate komentiraju kandidatkinja na izborima na zagrebačku gradonačelnicu Vesna Škare Ožbolt i glavni urednik Globusa Zdravko Milinović.

- Dva najveća iznenađenja lokalnih izbora su slabljenje HDZ-a u Dalmaciji iskazano kroz, za njih, bolni gubitak Šibensko-kninske županije i poraz u Splitu u izborima za gradonačelnika te porazi IDS-a u Istri. IDS je izgubio u Puli i u Pazinu, a i Boris Miletić je jedva pobjedio za župana. To nismo nikada prije imali u Istri – komentirao je Milinović.

Vesna Škare Ožbolt kao glavnu odrednicu lokalnih izbora označila je poraze dugogodišnjih župana, gradonačelnika i načelnika poput, navela je, Radimira Čačića i Darka Milinovića.

- I prolaz Miroslava Škore u drugi krug izbora za gradonačenika Zagreba je veliko iznenađenje, ali on se sada potrošio i u tom dijelu izbora. Ne znam što mu preostaje – komentirala je Vesna Škare Ožbolt, nasmijavši se na komentare ostalih sudionika u emisiji da se Škoro sada može prijaviti za pjesmu Eurovizije. Komentirajući predstojeći Tomaševićev gradonačelnički mandat, Vesna Škare Ožbolt upozorila je kako Tomašević nema sto dana poštede na čelu grada.

- Imaš sigurnu većinu u Gradskoj skupštinu, imaš mandat, imaš program i plan, izvoli raditi na promjenama koje si obećao. E sad, vrag je i kad se radi o vođenju politike, u detaljima. Vidjeti ćemo kako će se Tomašević s time nositi – kazala je Vesna Škare Ožbolt.

Uključivši se u emisiju video vezom u emisiju, komentator Jutarnjeg lista Jurica Pavičić osvrnuo se na daljnji razvoj političke situacije u Splitu.

- Ivica Puljak neposredno se uoči izbora povezao s ljudima koji imaju kontroverznu povijest, kao što se pokazalo u slučaju Bojana Ivoševića i njegovih ranijih ispada. Ali, i HDZ je pogriješio gradeći cijelu kampanju na Ivoševićevim i grijesima iz prošlosti još nekih Puljkovih suradnika. Forsiranjem takvih stvari HDZ je zapravo radio u korist Puljka - komentirao je Pavičić.

Osvrnuvši se na rezultat HDZ-a na lokalnim izborima, Zdravko Milinović ocijenio je kako za vladajuću stranku lokalni izbori predstavljaju opasnost samo ako na njima doživi potop a to, dodao je, s HDZ-om na ovim izborima nije bio slučaj.

- Sigurno ih boli i gubici Splita i Šibensko-kninske županije, ali već sutra HDZ se okreće drugim temama, važnijima za njih – procijenio je Milinović s čijim se ocjenama nije složila Vesna Škare Ožbolt. Gubitak Splita, kazala je, za HDZ predstavlja veliki problem.

- Nemojmo zaboraviti da HDZ prije godinu dana nije računao ni s time da na čelu Zagreba nakon ovih izbora neće biti Milan Bandić ili netko sličan njemu. A sada tu više ni na čelu Splita nije netko tko im paše. To su dva najveća grada u zemlji – upozorila je Vesna Škare Ožbolt.


22:11 - Osvrnuvši se na očekivanja od novih lokalnih vlasti u zemlji, Nikica Gabrić upozorio je kako lokalne vlasti sporo reagiraju i donose odluke.

- Kako može netko biti državni ili lokalni službenik bez dnevne norme riješenih predmeta? Osam stotina eura platim kvadrat zemljišta za novu investiciju i čekam izmjene GUP-a kojih nema jer uprava ne radi svoj posao. Nikada nije bilo ono što je danas, a pratim politiku 50 godina, da ne možete biti šef ginekologije u gradskoj bolnici ako niste član stranke. Ne može se čistačica zaposliti ako nije u stranci – komentirao je Gabrić.

Iva Tomić skrenula je pozornost kako u dijelu jedinica lokalne samouprave većina zaposlenih radi u javnom sektoru. Kako to, dodala je, promijeniti ako se na izborima produžava mandat istoj političkoj opciji?

- Optimistica sam i vjerujem da su na ovim izborima počele promjene koje nam trebaju. Uzmimo da smo još uvijek mlada demokracija – ustvrdila je Iva Tomić.

Osvrnuvši se na najavu novog zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića da će stati na kraj korupcijskoj hobotnici, Hrvoje Klasić izrazio je uvjerenje kako su te najave ostvarive.

- S druge strane, Tomašević ništa neće promijeniti ako ne pokaže strast u vođenju javnih poslova. Isto tako, ništa ne možete napraviti bez saveza s biračima. U tom smislu, užasno mi je žao da imate izlaznost birača takvu da će nekim gradovima vladati opcija koja je dobila 12 posto potpore birača. To je loše – komentirao je Klasić.

Ključno pitanje svakih izbora, naglasio je Nikica Gabrić, treba biti koga bi birači među kandidatima htjeli zaposliti u svojoj tvrtki ili dati mu da odgaja svoje dijete. No, dodao je Gabrić, tako kod nas stvari ne funkcionira.

- Mi njegujemo političku tradiciju da netko dođe na mjesto premijera praktički iz školske klupe. Nikad ne bih u svojoj tvrtki zaposlio ljude kako ih, primjerice, zapošljavaju naše bolnice – komentirao je Gabrić.

Hrvoje Klasić upozorio je kako su političke stranke ogledalo birača. Povijesne i ideološke teme, dodao je, uvijek privuku veću pažnju birača nego ekonomske.

- Na žalost u nas prevladava sužena svijest, a to znači da je velikoj većini najvažnije kako je meni i onima oko mene. A onda nema brige za društvo u cjelini, to moramo promijeniti - ocijenio je Nikica Gabrić.


21:23 - U trećem dijelu večerašnjeg izdanja izbornog studija Hanza Medije izborne rezultate komentiraju poduzetnik Nikica Gabrić, povjesničar Hrvoje Klasić i ekonomistica Iva Tomić uz voditelja, novinara Globusa Borisa Orešića.

- Mislim da smo imali izbore na kojima su se sučelile urbane i ruralne političke opcije. Primjer je Zagreb gdje je jednostavno kandidat HDZ-a Davor Filipović cijelom svojom pojavom bio neprihvatljiv za birače jednog velikog grada. Možemo je ponudilo potpuno drugačijeg kandidata i rezultat nije mogao izostati. Uz napomenu da je SDP u nestajanju – komentirao je Nikica Gabrić, dodavši i da su rezultati izbora u Splitu i Osijeku primjeri obračuna urbane i ruralne političke opcije u korist, napomenuo je, urbane opcije.

Komentirajući uspjeh HDZ-a u Osijeku, Hrvoje Klasić izrazio je stajalište kako od tog rezultata ne treba praviti mistifikacije jer HDZ, podsjetio je, 30 godina nije imao vlast u Osijeku.

- Kada gledamo izborne rezultate u Slavoniji u cjelini, upadljivo je da u onim dijelovima zemlje gdje ima više zapuštenosti ima i više nacionalizma. Zašto je tome tako, tema je za neku drugu emisiju – komentirao je Klasić, na tragu čijeg je izlaganja Iva Tomić primijetila kako ni na lokalnim izborima ekonomija često nije glavna tema. Opet se, dodala je Iva Tomić, na izborima puno tematizirala ideološka priča.

- Od 2013. imamo veliko iseljavanje upravo iz Slavonije. Moguće je da bi oni koji su otišli iz Slavonije sada glasovali drugačije od onoga što smo dobili sada na izborima – ocijenila je sugovornica Klasića, Gabrića i Orešića.

Nikica Gabrić je upozorio na slabu izlaznost na izborima.

- Jamčim da 50 posto onih koji nisu izašli danas na izbore dobro zarađuju, cijenim negdje oko 5000 eura mjesečno u obitelji. Njih ne zanimaju izbori i to je stanje stvari koje sam iskusio kada sam pokušao s Nacionalnim forumom svojedobno izaći na izbore i nešto napraviti – kazao je Gabrić. Upozorio je i kako nositelji starih političkih opcija u zemlji nemaju strasti i energije koja će povući ljude na izbore. Na opasku voditelja Orešića kako Radimir Čačić primjerice ima strasti i energije, Gabrić je uzvratio kako ni Čačić nije onaj od prije 15 godina.

Hrvoje Klasić upozorio je kako se socijaldemokracija u Europi nalazi u dubokoj krizi.

- Zeleno aktivističke opcije su u naletu. Dolazi nova generacija birača i o tome treba voditi računa - dodao je Klasić.


20:45 - Tomislava Tomaševića neće na gradonačelničkoj funkciji dočekati 'kosti iz ormara', ustvrdio je Ivica Lovrić, jedan od čelnika zagrebačke gradske vlasti na odlasku komentirajući rezultate izbora u specijalnoj emisiji Hanza Medije.

- Tomaševića čekaju izazovi vezani uz posljedice potresa i koronavirusa na ukupan život u gradu. Isto tako, bit će mu bitno osigurati povjerenje kreditora i financijskih institucija u cjelini, a tu će morati imati dobar odnos s Vladom – procijenio je Lovrić.

Upozorio je kako se od Možemo očekuje da ostvari jako dobar rezultat na parlamentarnim izborima u zemlji koji će uslijediti na polovici Tomaševićeva gradonačelničkog mandata.

- Rezultat Možemo na parlamentarnim izborima predodredit će vladavinu Tomislava Tomaševića na čelu grada u drugoj polovici mandata – dodao je Lovrić.

Dekan zagrebačkog Fakulteta političkih znanosti Andrija Henjak izrazio je uvjerenje kako se rezultat Možemo na predstojećim parlamentarnim izborima u ovome trenutku ne može nazrijeti.

- Daljnji uspon liste Možemo ovisit će o nizu faktora, a jedan se odnosi na daljnja kretanja u SDP-u koji se uspio održati u Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji što je ipak bilo očekivano. Iako, čak i u Rijeci SDP-ov trend je silazan, barem je tako bilo uoči izbora – ocijenio je Henjak, nakon čijeg se istupa u emisiju uključio novinar Jutarnjeg lista iz Rijeke Luka Benčić. Benčić se javio iz SDP-ovih prostorija u Rijeci gdje članstvo, kako je izvijestio, slavi, pjeva i toči šampanjac.

Ivica Lovrić primijetio je kako je kandidat SDP-a za gradonačelnika Rijeke Marko Filipović imao dobru kampanju.

- Filipović je iz početka bio neuvjerljiv, loše je stajao u anketama, ali s vremenom se pretvorio u pobjednika. Uspio je prokazati drugu stranu kao interesnu grupu – komentirao je Lovrić. Na pitanje voditelja emisije Borisa Vlašića je li Stranka rada i solidarnosti pogriješila u kampanji, Lovrić je kazao da se stranka od rujna prošle godine pripremala za izbore s Milanom Bandićem, a nakon Bandićeve smrti s drugim kandidatom.

- Jako je teško bilo prilagoditi se takvoj vrsti promjene koja se dogodila u stranci i mislim da smo na kraju ostvarili rezultate na ovim izborima iznad očekivanja – ocijenio je Lovrić.

Osnivač i vlasnik Muzeja prekinutih veza Dražen Grubišić izrazio je 'beskrajno zadovoljstvo što je platforma Možemo došla na vlasti'.

- To je razlog za vjerovanje da moje dijete neće morati odlaziti u inozemstvo i tamo zarađivati. Volio bih da Zagreb više ne funkcionira kao grad u kojem moraš nekoga znati i vući za rukav da riješiš neki problem. Volio bih da Zagreb bude kao Amsterdam, čija je gradska uprava odmah odgovorila na mail u kojem smo izrazili namjeru da u Amsterdamu otvorimo franšizu Muzeja prekinutih veza. Odmah su nam dostavili svu potrebnu dokumentaciju i organizirali sastanak u Amsterdamu na kojem je, među ostalim, bila čelnica grada za financije. E takav grad Zagreb priželjkujem, koji će brzo rješavati probleme – ustvrdio je Dražen Grubišić.


20:21 - U drugom dijelu večerašnjeg izdanja izbornog studija Hanza Medije izborne rezultate komentiraju dekan Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu Andrija Henjak, član vodstva Stranke rada i solidarnost Milan Bandić 365 Ivica Lovrić i osnivač i vlasnik Muzeja prekinutih veza Dražen Grubišić, uz moderiranje komentatora Jutarnjeg lista Borisa Vlašića.

- Možemo je nova politička snaga, zadobili su zamah da se organiziraju na razini države i potpuno preuzmu prostor koji sada zauzima SDP. SDP se pet, šest godina bavi sam sa sobom, imaju najstarije birače i nisu bili u stanju komunicirati s biračima na terenu, a to je ono što je napravila platforma Možemo. Ne znam da li SDP ima unutarnje snage promijeniti tendencije koje sam naveo – komentirao je Andrija Henjak.

Ivica Lovrić nije se složio s procjenama protivnika Tomislava Tomaševića da će Možemo donijeti razočaranje zbog velikih očekivanja.

- Zašto Možemo ne bi ispunilo očekivanja? Iako, činjenica je da njihovim najavama nedostaje jasan okvir što te najave znače. Primjerice, njihove izjave da će zagrebačke škole i vrtići biti zeleni ja do danas nisam uspio protumačiti. Što bi to značilo, nije mi jasno, a školstvom se na svaki način bavim već tridesetak godina – kazao je Lovrić, najavivši da će kao zaposlenik zagrebačke gradske uprave i pročelnik za obrazovanje dati svoj mandat novoj vlasti na raspolaganje.

Dražen Grubišić također je izrazio uvjerenje da Možemo neće iznevjeriti očekivanja.

- Ma dovoljno je već to što će se promijeniti način upravljanja Zagrebom. A promjena se sastoji u tome da se Zagrebom neće upravljati tako da se za sve pita jedan čovjek. Tako se upravlja selom, a ne gradom. Ubuduće će se Zagrebom upravljati na način kako to pristoji gradu ovakve veličine – najavio je Grubišić, čija je ocjena o radu prethodne gradske uprave izazvala reakciju Ivice Lovrića. Lovrić je Grubišića pitao u čemu su on i njegov Muzej bili prikraćeni od strane gradske uprave dok je njome upravljao danas pokojni Milan Bandić.

- Slali smo mejlove gradskoj upravi koje nitko nije čitao – kazao je Grubišić, na što ga je Lovrić upitao je li točno da se Galerija prekinutih veza 20 godina nalazi u gradskome prostoru pod povoljnim uvjetima. Grubišić je to potvrdio, a na Lovrićevu dodatnu opasku da su ljudi bliski Muzeju prekinutih veza od zagrebačke gradske uprave tražili da se Muzeju pomogne iznad onoga što pripada jednoj privatnoj inicijativu, vlasnik Muzeja prekinutih veza nije reagirao.

Uključivši se u emisiju video vezom, politolog Višeslav Raos procijenio je da Tomislava Tomaševića u vođenju grada čeka nešto komotnija situacija nego, istaknuo je, nove gradonačelnike u nekim drugim većim hrvatskim gradovima.

- Izazovi za Tomaševića bit će komunikacija s ljudima koje će zateći u gradskoj upravi. Mislim da je platforma Možemo dobro ekipirana – zaključio je Raos.


19:53 - Vice Mihanović bio je loš kandidat HDZ-a u Splitu, čak nije znao poentirati na antisemitskom skandalu čovjeka iz Puljkova okruženja, ocijenio je politički analitičar Žarko Puhovski u izbornome studiju Hanza Medije.

- Ni Puljak nije puno bolji kandidat od Mihanovića. Puljak je prekrut da bi bio uspješan političar, ali možda je to dobro za vođenje Splita. Split se raspada kao urbana cjelina, ali ne znam kako će Puljak izaći na kraj s Gradskim vijećem u kojem njegov Centar teško može, ako ne i nemoguće, ostvariti većinu – dodao je Puhovski, prebacivši se ponovo na zagrebačku političku scenu. To da Možemo, kazao je Puhovski, ne može reći tri ozbiljne kritičke rečenice o Titu i komunizmu je ozbiljan problem.

- Tito je klao kao maršal, da se trg maršala Tita u Zagrebu zvao Trg predsjednika Tita bilo bi prihvatljivije. Isto tako mi je neshvatljivo da lista Možemo u Zagrebu nije imala nijednog kandidata srpske nacionalnosti u svojim redovima. Mogu razumjeti da to ljudima iz Možemo nije bitno, ali meni je to teško shvatljivo za jednu lijevu stranku – komentirao je Puhovski. Komentirajući stav Puhovskog o potrebi da se Možemo izjasni o Titu, sociolog i član liste Možemo Branko Ančić pošao je od toga da su i on i velika većina članova Možemo mlađi od 40 godina.

- Ne iznosim ovdje stav platforme, ali jasno je da mi želimo biti jedna drugačija politička opcija od onih koje su opterećene prošlošću i stalno je vraćaju u politički prostor. Ja sam i sveučilišni profesor i vidim da studenti kojima predajem teško uopće ulaze u kontekst povijesnih tema kao što su Tito i komunizam. Mislim da nam za rješavanje problema koji stoje pred nama daleko potrebnija promišljanja zelenih tema nego ideoloških – ustvrdio je Ančić.

Žarko Puhovski osvrnuo se na napade Miroslava Škore na Možemo vezane uz financiranje Zelene akcije i drugih udruga u kojima je radio Tomislav Tomašević.

- To da vi imate politički program koji se bazira na istraživanju financiranja suparničke političke opcije je katastrofalno samo po sebi. Nekad ste imali Službu društvenog knjigovodstva, sada imate Financijsku agenciju, a Škoro izgleda radi na Škorinom društvenom knjigovodstvu – poentirao je Puhovski. Zatim je polemizirao s favoriziranjem biciklizma od strane platforme Možemo kao rješenja za prometne gužve i smanjenje zagađivanja metropole.

- Biciklisti su i velika opasnost za pješake pa navode nekih od vodećih ljudi liste Možemo da se biciklima voze po trgu bana Jelačića, u što sam se osobno uvjerio nekoliko puta, vidim kao arhibezobrazluk – kazao je Puhovski.


19:25 - Sve očekivano, razlike u Splitu i u Rijeci su mi nešto veće nego što sam predviđao, a za Zagreb sam se pokazao dobrim prognozerom jer sam očekivao omjer 65:35 za Tomaševića, ustvrdio je politički analitičar Žarko Puhovski na početku još jednog izdanja Izbornog studija Hanza Medije, ovog puta posvećenog drugom krugu lokalnih izbora.

Uz Puhovskog, u prvom dijelu večerašnje emisije izborne rezultate komentira i sociolog s Instituta za društvena istraživanja Branko Ančić, uz moderatore, novinare Jutarnjeg lista i Globusa Borisa Vlašića i Borisa Orešića.

- Razvoj događaja u Zagrebu, Rijeci, Splitu i u Osijeku je očekivan, ali neke druge zanimljive stvari će se još događati tijekom večeri, recimo Vukovarsko-srijemska županija gdje HDZ izgleda gubi. Potpuni paradoks je da se HDZ pokazao urbano najjačom strankom. SDP se u Rijeci spasio potpunog potopa. U Zagrebu su se socijaldemokrati posebno osramotili, jer su tek peta stranka – ocijenio je Puhovski.

Branko Ančić potvrdio je da je jedan od osnivača Možemo te da je bio kandidat na izborima za Gradsku skupštinu.

- Dobit ćemo veliki posao kao platforma. Išli smo drugačijom logikom od prethodnih sličnih političkih opcija, išli smo na stvaranje infrastrukture na terenu. Ovo je velika pobjeda, jer smo napravili snažan pomak od vijeća gradskih četvrti do Gradske skupštine i gradonačelnika – komentirao je Ančić.

Brojni faktori su doprinijeli ovakvom usponu Možemo, dodao je Ančić.

- Uspješno smo pratili što se događa u sredinama u kojima djelujemo, prozreli smo koje afere mogu dovesti do promjene razmišljanja birača. Tu je zatim naša zeleno-lijeva platforma, građani sve više prihvaćaju važnost zelenih, ekoloških tema – ustvrdio je Ančić.

Komentirajući kampanju za drugi krug gradonačelničkih izbora, Žarko Puhovski istaknuo je da Tomislav Tomašević nema iskustvo da bude značajan.

- Tomašević se često morao braniti, nije imao mogućnosti i vremena tumačiti svoj program. Možemo su ljudi birali iz moralnih razloga, a to je opasno. Jer, u svakom trenutku će im netko moći reći, ovo nije moralno što radite, ljudi s kojima surađujete nisu moralni – ocijenio je Puhovski, prešavši potom na analizu kampanje uoči drugog kruga Miroslava Škore. Škoro je, ustvrdio je Puhovski, vodio kampanju za prevlast na desnici.

- Škoro se okomio na donacije i prihode Možemo od Sorosa i Tedeschija, što automatski znači od židovske plutokracije i Udbe, znači ne može gore biti iz ugla hrvatske desnice – poentirao je Puhovski.

Branko Ančić složio se s Puhovskim da postoji moralni teret na platformi Možemo, ali ne smatra da je riječ o opterećenju koje će blokirati rad buduće vlasti u Zagrebu.

- Možemo je okupilo odlučne i iskusne ljude, znamo što nam je činiti – poručio je Ančić.


U izbornoj noći nakon drugog kruga lokalnih izbora, u nedjelju 30. svibnja s početkom u 19 sati u studiju Hanza Medije uživo pratimo i analiziramo izborne rezultate. Voditelji Boris Vlašić i Boris Orešić s gostima će komentirati novu političku sliku hrvatskih gradova, općina i županija.

U naš studio dolaze prof. filozofije Žarko Puhovski, sociolog s Instituta za društvena istraživanja Branko Ančić, ekonomska analitičarka Hrvatske udruge poslodavaca Iva Tomić, povjesničar sa zagrebačkog Filozofskog fakulteta Hrvoje Klasić, dekan Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu Andrija Henjak, nezavisna kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba na ovim izborima Vesna Škare Ožbolt, vlasnik Klinike Svjetlost Nikica Gabrić, jedan od najistaknutijih članova Stranke rada i solidarnosti BM365 Ivica Lovrić, osnivač zagrebačkog Muzeja prekinutih veza Dražen Grubišić i glavni urednik magazina Globus Zdravko Milinović.

Naši reporteri Goran Penić, Damjan Raknić i Tomislav Kukec uživo se javljaju se iz stožera platforme Možemo! i Domovinskog pokreta, a u program se uključuju i novinari Jutarnjeg lista iz Splita, Rijeke i Osijeka – Jurica Pavičić, Luka Benčić i Nikola Patković.

Budite s nama od 19 sati na portalu Jutarnji.hr, YouTube kanalu i Facebook stranici Jutarnjeg lista.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 07:05