SULUDI POTEZ

Slučajno mu srušili pola kuće: ‘Izletio sam kao mačka. Vikao sam, ali bagerist nije prestajao‘

‘Prije mjesec dana srušili su jedan dio šupa. Tu su odnijeli i jedan dio mojih drva, ali kako ne znam gdje je točno moja parcela, šutio sam.‘
Rušenje kuće na Trešnjevci
 Snimio čitatelj

Kućica u Ulici Zvonimira Rihtmana na zagrebačkoj Trešnjevci preživjela je zagrebački i petrinjski potres, no uništili su ju danas tijekom prijepodneva radovi na susjednim objektima. U vrijeme dok je u kući bio Elvis A., čuo je da na susjednoj parceli privatna tvrtka ruši objekt za potrebe druge gradnje. No radove su, slučajno ili namjerno, radnici "proširili" i na kuću u kojoj Elvis A. živi. Trenutno je na mjestu događaja zagrebačka policija koja utvrđuje sve okolnosti događaja.

- Još sam pod šokom. Mogao sam poginuti. Pola sata prije toga isključili su mi struju i vodu. Krenuo sam prema frižideru da si napravim sendvič, a i da razmjestim stvari da se ne pokvare dok se struja ne vrati. U tom se trenutku začuo strašan prasak. Krov se počeo urušavati. Pobjegao sam van kao mačka. Bagerist nije prestajao rušiti iako sam ga molio da stane, da moj dio nema rješenje za rušenje. Stali su tek kad su se u ulici okupili ljudi i počeli snimati i negodovati. Ubrzo je došla i policija - ispričao nam je pod vidnim dojmom Elvis A. koji u gradskoj imovini, kaže, živi od 1987. Ima stanarsko pravo, a nakon nedavne smrti majke, dodaje, nasljednik je stanarskog prava.

- Ostao sam bez pola kuće, a građevinci su mi na kraju rekli da su slučajno zahvatili moj dio. Za rušenje u susjedstvu smo znali dugo vremena. Rušio se dio koji je otkupljen od stanara, a moj dio još uvijek nije riješen. Čuo sam se sa odvjetnikom i kaže da nisam dobio nikakvo rješenje o rušenju i deložaciji. Inače, prije mjesec dana srušili su jedan dio šupa. Tu su odnijeli i jedan dio mojih drva, ali kako ne znam gdje je točno moja parcela, šutio sam. A policija mi sad veli da sam ih i onda trebao zvati - otkriva još Elvis A. tvrdeći da na toj nekretnini u vlasništvu grada postoji zabilježba pa samim time, pojašnjava, samo sud može odlučiti što dalje.

Po dovršetku istraživanja biti će poznat krivac ovog suludog poteza kao i pričinjena materijalna šteta, a Elvis A. se mora snaći za siguran krov nad glavom.

Iz PU zagrebačke kažu da su tijekom prijepodneva s navedene adrese zaprimili dvije dojave. Prva je bila u 10.20 sati te su policajci utvrdili da je riječ o imovinsko-pravnim odnosima.

- Druga dojava bila je u 11.50 sati. Možemo potvrditi da je druga dojava zaprimljena u 11.50 sati vezano za početak rušenja jednog objekta u kojem se u tome trenutku nalazila jedna osoba. Ozlijeđenih osoba nije bilo i u tijeku je utvrđivanje svih okolnosti koje su se dogodile - odgovorili su nam iz zagrebačke policije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 04:25