‘ŠTO GLUMIŠ!?‘

Šokantna snimka maltretiranja mladića od strane policajca: ‘Boli te k*** kako razgovaram s njim!‘

Policija se derala na mladiće, a jednom je policijski službenik izbio cigaretu iz ruke
Policajci vrijeđaju mladiće

Zagrebački policajci prošle su subote oko jedan sat poslije ponoći na poziv susjeda intervenirali u prostor za tulume u Gradišćanskoj ulici na zagrebačkom Črnomercu te su pritom na neprimjeren način postupali prema 17-godišnjaku koji je slavio rođendan, što se može vidjeti na snimci koju je Jutarnjem listu ustupio jedan od gostiju.

- Dođi i ti sad ‘vamo. Koliko imaš godina? Daj osobnu. Nemaš osobnu, ha? Nemaš? Što glumiš? Koliko imaš godina? Sad ćeš 18? Super, sad ideš sa mnom u postaju. Sačekaj me tu - derao se policajac na maloljetnika bez osobne dok ga pokušava legitimirati.

Mladić pritom u ruci drži cigaretu koju mu policajac izbija iz ruke udarcem, a na opasku jednog od gostiju da mu se ne sviđa kako se policajac derao na njegovog prijatelja dobiva odgovor: 'Boli te k.... kako ja s njim razgovaram (...) Sad ćeš ići sa mnom, neka mama i tata dođu u postaju".

Protiv policijskih službenika, u čijem su postupanju utvrđeni propusti, bit će podneseni zahtjevi za pokretanjem disciplinskog postupka nadležnom Disciplinskom sudu u Zagrebu, poručili su iz PU zagrebačke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. ožujak 2024 15:54