MISTERIOZNA DJEVOJKA

Što će otkriti razgovor Zavadlava i stanovite Marije? Šerić: ‘Tražimo da se snimka uvrsti u dokaze‘

Na suđenju su izvedeni dokazi s nadzornih kamera. Na niti jednoj snimci se ne vidi trenutak egzekucije, u kojem Zavadlav puca
Filip Zavadlav u sudnici
 Josko Supic/Cropix

Na Županijskom sudu u Splitu nastavljeno je suđenje Filipu Zavadlavu zbog trostrukog ubojstva u Splitu.

Na suđenju su izvedeni dokazi s nadzornih kamera. Na niti jednoj snimci se ne vidi trenutak egzekucije, u kojem Zavadlav puca, no na dvije snimke sa Šperuna se vidi trenutak padanja motocikla i Jurica Torlak kako bježi. U Radmilovićevoj je pak polubočno zabilježeno kako motocikl pada, i prašina koja bi mogla odgovarati tragu ispaljenog metka, javlja Slobodna Dalmacija.

image
Josko Supic/Cropix

Zavadlavov odvjetnik Šerić je kao novi dokaz o stanju svoga klijenta predložio snimku nađenu 5. ožujka ove godine, na kojoj se njegov branjenik obraća izvjesnoj Mariji, navodno neprežaljenoj ljubavi optuženog za trostruko ubojstvo, pa je predloženo da se ta snimka pregleda na idućoj raspravi. Šerić nije htio govoriti o karakteru te snimke pred novinarima.

- Nova rasprava je određena za 7. siječnja s početkom u 9 sati. Meni je to drago jer znači da se postupak vodi ubrzano. Vjerujem da će sljedeći put Filip iznijeti obranu, a nakon toga bi predmet trebali privesti kraju. Ja ću inzistirati ili na dopuni ili na novom vještačenju, ali o tome će odlučiti sud - kazao je odvjetnik Šerić.

Na sud su bila pozvana i tri svjedoka, no zbog bolesti tužitelja, kojega je mijenjala kolegica, odlučeno je da se oni neće saslušavati već će se pregledavati snimke nadzornih kamera.

Inače, Filip Zavadlav je na današnje suđenje doveden u "pancirki" - nosili su ih i pravosudni policajci koji su ga prepratili - a odvjetnik Šerić je kazao kako nema informacija zašto se išlo na tu sigurnosnu mjeru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 12:00