SUROVE UBOJICE

Strah i trepet doline Neretve: Krali, drogirali se, jedan od njih je Petrova udario pepeljarom

Osumnjičenici su poznati policiji. Jedan je osuđivani diler droge, a zbog drugog je 2014. u Splitu evakuirana zgrada sa 70 stanova
 Tonci Plazibat/Cropix

Istražnom sucu u Dubrovniku privedeni su L. Š. iz Rogotina i M. U. iz Metkovića, osumnjičeni za stravično ubojstvo I. T. (29). ​

Nesretni I. T. ubijen je u četvrtak navečer u kući koju koriste L. Š. i njegova majka u Rogotinu. Žrtva je usmrćena s više udaraca oštrim i tupom predmetom, a pretpostavlja se da se radi o sjekiri. Dvojica osumnjičenika, koji su sa žrtvom bili prijatelji, poznati su po problematičnom ponašanju.

Ubojstvu su kumovali droga i alkohol, no detalji i motivi surovog zločina još nisu poznati javnosti. Županijska policijska uprava izdala je priopćenje u kojem stoji: “Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Službe kriminalističke policije ove Policijske uprave i policijskih službenika Policijske postaje Ploče dvije muške osobe u dobi od 40 i 41 godine osumnjičene su za kazneno djelo ‘Ubojstvo’ iz čl. 110. Kaznenog zakona.

Čest gost

Sumnjiče se da su u četvrtak, 17. rujna, u obiteljskoj kući, u Ulici A. G. Matoša u mjestu Rogotin pokraj Ploča, usmrtili 29-godišnjaka zadavši mu veći broj udaraca tupim i oštrim predmetom od kojih je preminuo na mjestu događaja.

Osumnjičeni su uhićeni istog dana, te su nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja kasno sinoć, uz kaznenu prijavu, predani pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave”.

image
Tonci Plazibat/Cropix

Dolinom Neretve kruže različite priče. Nesretni I. T. često je dolazio kod L. Š. u Rogotin. Ponekad je ostajao i po nekoliko mjeseci nakon odrađene sezone, a navodno je radio u ugostiteljskim objektima u Dubrovniku i na makarskom primorju.

Mještani u strahu

Svi akteri ove priče, čini se, stari su policijski znanci vrlo problematičnog ponašanja, skloni konzumaciji tableta, droge i alkohola. Osumnjičeni M. U. osuđivani je diler i konzument opojnih droga. Više je puta pritvaran, a u središte zanimanja javnosti dospio je kada je prije šest godina tadašnjeg gradonačelnika Metkovića Božu Petrova na terasi jednog ugostiteljskog objekta udario pepeljarom u glavu. I nakon toga je bio čest gost istražnog zatvora jer je krao i dilao po Metkoviću.

I L. Š. je stari policijski znanac sklon nasilničkom ponašanju, i to ne samo u Pločama, već i šire. O njemu se pisalo točno prije šest godina kada je kao 34-godišnjak u splitskom naselju Pujanke, u Ulici Ive Tijardovića, prijetio aktiviranjem plinske boce, zbog čega je završio u pritvoru. Tada se fizički obračunao sa svojom djevojkom koja je u jednom trenutku uspjela pobjeći iz stana zaključavši nasilnog dečka. Potom je pozvala i policiju koja je ubrzo stigla na Pujanke. No, on se zabarikadirao u stan i počeo puštati veće količine plina iz plinske boce za domaćinstvo, zbog čega je evakuirana cijela zgrada na Pujankama s ukupno 70 stanova. I to mu nije bilo dosta, pa je poslije divljao po Rogotinu, zbog čega su ga se mještani bojali i često ga prijavljivali policiji. Mještani Rogotina nesretnog I. T. su viđali jer je znao u mjestu boraviti duže vrijeme. - Bio je šutljiv i povučen, nije nikoga dirao - kažu nam.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. srpanj 2022 03:24