KAOS NA BOŽIĆ

Strašna eksplozija u centru Nashvillea, cijela ulica je razorena, dio grada je potpuno blokiran!

Eksplozija, koja se povezuje s vozilom, zatresla je grad u 6:30 sati. Tri osobe su ozlijeđene, zasad nema informacija o žrtvama
 Handout/Metro Nashville Police Department/AFP

Vlasti vjeruju kako je razorna eksplozija koja je na božićno jutro odjeknula centrom Nashvillea, nad kojim se nadvio gusti, crni dim, popucala su stakla na izlozima trgovina, a dio stanovnika morao je biti evakuiran, namjerno postavljena i aktivirana.

Tri osobe su ozlijeđene i prebačene u bolnice, a smrtnih slučajeva zasad, srećom, nema, izvijestili su dužnosnici na konferenciji za novinare, prenosi The New York Times.

Eksplozija, koja se povezuje s vozilom, zatresla je grad u 6:30 sati, objavila je na Twitteru policijska uprava Metro Nashville.

Gradonačelnik John Cooper rekao je da pogođeno područje izgleda kao da je ondje "eksplodirala bomba".

- Ne dolazite u centar Nashvillea. Zatvorili smo i blokirali taj dio grada - poručio je Cooper, koji je odmah obišao lokacije i izvijestio javnost o slomljenim staklima, srušenim stablima i drugim materijalnim štetama.

- Da se ovakva eksplozija dogodila radnim danom ujutro, ishod bi bio daleko drugačiji - izjavio je gradonačelnik.

- Taj dio grada nije baš gusto naseljen, ali ljudi iz susjednih zgrada evakuirani su i uglavnom su dobro - dodao je.

Gradski autobusni sustav i dalje funkcionira, a autobusi pomažu u raščišćavanju područja te izvlače stanovnike koji su ostali bez domova.

- Teško je probuditi se na božićno jutro i vidjeti ovakav kaos u svom rodnom gradu - izjavio je Freddie O’Connell, član vijeća Nashvillea.

U istragu su se uključili i FBI te Zavod za alkohol, duhan, vatreno oružje i eksploziv Sjedinjenih Američkih Država.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 02:29