OSEBUJNI LIKOVI

Tko su predvodnici prosvjeda? Jedan ne vjeruje u pandemiju, drugi priveden zbog kršenja mjera

Prosvjednici okupljeni ispred KBC-a Zagreb uglavnom su bile osobe koje nisu zaposlenici ustanove
 Ranko Suvar/Cropix

Osim u KBC Zagreb, gdje su se okupili prosvjednici, u većini drugih bolnica testiranja su protekla mirno. Davor Vagić, ravnatelj KBC Sestre milosrdnice za Jutarnji list je rekao da nije bilo incidenata, te da je tek manji dio zaposlenih odbio testiranje.

- Prema trenutnim informacijama riječ je o sedam zaposlenih koji su odbili testiranje i oni ne mogu biti na svom radnom mjestu. Iako su odbili test, nikakvih izgreda nije bilo - kaže Vagić i napominje da se posao u bolnici odvija neometano i da pacijenti bez ikakvog problema dobivaju zdravstvenu uslugu.

image
Ranko Suvar/Cropix
image
Ranko Suvar/Cropix
image
Ranko Suvar/Cropix

Iz KBC-a Zagreb, gdje je jutros bilo prosvjeda, a čak je morala intervenirati i policija doznajemo da su okupljeni prosvjednici uglavnom bile osobe koje nisu zaposlenici ustanove. Iako je bilo pokušaja ulaska u bolnicu, to prosvjednicima nije uspjelo, no dio njih se probio u zgradu Uprave i došli su do drugog kata, nakon čega su ispraćeni izvan ustanove.

Također, doznajemo da je testiranje odbio tek manji broj zaposlenih, a o kojem broju je riječ znat će se nakon prikupljanja podataka sa svih odjela.

Među prosvjednicima je bio Andrija Klarić, vlasnik teretane, koji je u javnosti postao poznat nakon što je unatoč zabrani rada Stožera, otvorio teretanu. Riječ je o događaju iz veljače ove godine, a zbog kršenja odluke Stožera bio je i priveden. Također, među prosvjednicima se istaknuo i svećenik Zdravko Knežević koji vjeruje da je pandemija izmišljena.

image
Ranko Suvar/Cropix
image
Ranko Suvar/Cropix
image
Ranko Suvar/Cropix
image
Ranko Suvar/Cropix

U KB Dubrava, situacija je bila mirna. Testirali su se svi oni koji nisu imali potvrdu na osnovu preboljenja i cijepljenja, tako da u ovom trenu nitko nije zbog odbijenog testiranja imao zabranu dolaska na posao. Neslužbeno doznajemo da je jedna osoba bila pozitivna, te da je riječ o pomoćnom osoblju.

- Jutros je testirano 130 zaposlenih i svi su bili negativni. Također, nismo imali niti jednog zaposlenog koji je odbio test. U našoj bolnici je 1600 zaposlenih, a uvjete za covid digitalnu potvrdu nema naših 220 zaposlenika - kazao je ravnatelj KB Sveti Duh, Mladen Bušić koji je zadovoljan kako je prošao prvi dan uvođenja potvrda.

Interes za cijepljenje raste

Od 6 ujutro u KBC-u Zagreb, najvećoj hrvatskoj bolnici, krenulo je testiranje na covid-19 zaposlenika koji nisu cijepljeni ili nisu preboljeli koronu. Ispred bolnice bilo je pedesetak prosvjednika koji su protiv covida u zdravstvu od kojih većina nije zaposlena u bolnici.

„Jučer i danas testirano je 700 zaposlenika od kojih su dvoje bili pozitivni na koronavirus. Naime, jučer je testiranje trajalo cijeli dan za one zaposlenike koji su iz Zagreba, a danas, sat prije početka radnog vremena, ostavili smo za one koji putuju iz drugih mjesta na Zagreb na posao kako zbog testiranja ne bi morali dolaziti dva puta. Od 6200 zaposlenika kod nas nije cijepljeno ili preboljelo koronu 1537 osoba. No, moram reći da interes za cijepljenje raste otkako je najavljena obavezna covid potvrda u zdravstvu. Za ovaj tjedna imamo najavu 60 zainteresiranih za prvu dozu cjepiva a prošlog je tjedna cijepljeno još 120 zaposlenika”, kaže ravnatelj KBC-a Zagreb, prof. dr. Ante Ćorušić. (G. Jureško)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 23:20