REDOVITA PRESSICA

Tomašević najavio ukidanje besplatnog parkinga ispred zdravstvenih ustanova: ‘Upitni su efekti mjere‘

Zamoljen je da komentirao stanje na Jarunu, nakon napisa da je jezero zakrčeno obiljem lokvanja, a pogotovo regatna staza,
Tomislav Tomašević
 Tomislav Krišto/Cropix

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević najavio je u utorak da će se naknade za članove upravnih vijeća gradskih ustanova smanjiti za nešto više od 50 posto, a ukida se i odluka o besplatnom parkiranju oko bolničkih ustanova u Zagrebu.

“Smanjujemo naknade za sva upravna vijeća gradskih ustanova za nešto više od 50 posto. Do sada su te naknade bile nešto više od 500 kuna neto po sjednici, a sada će sa novom odlukom biti oko 250 kuna neto po sjednici”, kazao je Tomašević na redovitoj konferenciji za medije u Gradskoj upravi.

Naglasio je da se to odnosi na one gradske ustanove u kojima Grad može odlučivati o visini naknade, vrtiće, socijalne ustanove pa i škole za čije je članove školskih odbora u ponedjeljak raspisan javni natječaj.

Javnim natječajem koji je raspisan u ponedjeljak, Grad Zagreb traži oko 400 članova školskih odbora, natječaj traje do 27. kolovoza, a svi uvjeti vidljivi su u tekstu natječaja objavljenim na službenim stranicama grada.

“Prijave će razmatrati povjerenstvo od sedam članova, među kojima su četiri predstavnika grada i tri vanjska člana, stručnjaka u obrazovanju”, kazao je Tomašević.

Tomašević je najavio kako će, na traženje Zagrebparkinga, obustaviti odluku prethodnog gradonačelnika Milana Bandića iz listopada prošle godine kojom je, zbog pandemije, obustavljeno plaćanje parkiranja u blizini zdravstvenih ustanova.

“Prihvatit ću taj prijedlog s obzirom na situaciju koja je epidemiološki povoljna. Isto tako, efekti te mjere su upitni jer nije bilo provjere jesu li ljudi koji su parkirali zaista korisnici gradskih ustanova”, kazao je dodavši da je sam Bandić tu odluku donio sedam mjeseci nakon početka epidemije.

Tomašević je istaknuo i da je time, od listopada prošle godine, Zagrebparking izgubio 14 milijuna kuna prihoda. Radi se od oko 3500 parkirnih mjesta i novoj garaži na Svetom Duhu, čiji su mjesečni troškovi održavanja oko 100 tisuća kuna mjesečno, dodao je.

Izvijestio je da je novi v.d. pročelnik Gradskog ureda za strategijsko planiranje Darko Šiško, do završetka javnog natječaja, a najduže šest mjeseci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 08:14