POBJEDNIČKI GOVOR

Tomašević: ‘Nedostaje nam još pola koraka da oslobodimo ovaj grad od korupcijske hobotnice‘

Tomašević je zahvalio svim građanima koji su mu dali povjerenje na lokalnim izborima
 Goran Mehkek/Cropix

U Zagrebu je obrađeno više od 89 posto glasova i Tomislav Tomašević osvaja 45,15 posto glasova.

Čelnik lijevo-zelene koalicije u Muzeju suvremene umjetnosti obratio se javnosti nakon što je složio svoj pobjednički govor.

- Večeras su građani Zagreba glasno rekli da promjeni. Večeras su građani Zagreba glasno rekli da kao grad možemo. Da možemo zelenije, pravednije, transparentnije, bolje. Danas su građani Zagreba glasno rekli da ovaj grad ne pripada interesnoj kliki, da pripada svima nama koji u njemu živimo i zato je Zagreb naš. Od Sesveta do Podsuseda, od Brezovice do Podsljemena, ostavili smo srce na terenu i ovo je rezultat tog rada. Hvala stotinama volontera i volonterki koji su na kiši i na suncu stajali na štandovima i obilazili grad. Hvala svim Zagrepčanima i Zagrepčankama koji su nam danas dali glas i povjerenje - kazao je Tomašević.

Čestitao je i svim kandidatima lijevo-zelene koalicije na lokalnim izborima u drugim gradovima.

- Od Splita do Rijeke, od Osijeka do Pule, od Karlovca do Dubrovnika, od Pazina do Korčule i u svim drugim gradovima gdje smo imali kandidate čestitke još jednom. Danas smo u Zagrebu napravili jedan i pol od dva potrebna koraka da oslobodimo ovaj grad od korupcijske hobotnice. Potrebno je još samo pola koraka da promijenimo model upravljanja ovim gradom da razvijamo Zagreb u skladu s izazovima i standardima 21. stoljeća i uhvatimo korak s drugim europskim metropolama. Prema dosadašnjim rezultatima imamo golemu prednost pred protukandidatom ili protukandidatkinjom, međutim nema opuštanja. Pred nama je dva tjedna borbe i opet ćemo dati sve od sebe. Vodit ćemo i dalje pozitivnu kampanju i fokusirati se na probleme ovog grada i rješenja za te probleme. Nećemo se služiti prljavim trikovima poput nekih naših protukandidata - kazao je.

- Pobijedit ćemo za dva tjedna uzdignute glave i moći ćemo svima nakon izbora pogledati u oči. Pobijedit ćemo za dva tjedna bez da smo prodali dušu i ikome ostali nešto dužni kako bi imali otvorene ruke da provedemo promjene kako bi ovaj grad bio bolje mjesto života za sve. Zato potreban je još jedan taj korak za promjenu za dva tjedna, koja se u ovom gradu već vidi i osjeća. Pozivam sve građane da naprave samo još jedan korak za Zagreb. Idemo zajedno dalje po pobjedu - poručio je Tomašević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 22:30