VELIKA AKCIJA

U kontroli jet skijeva danas izrečeno 307 tisuća kuna kazni, evo gdje ih se najviše naplatilo

U lučkim kapetanijama Pule, Rijeke, Senja, Zadra, Šibenika, Splita, Ploča i Dubrovnika provedeno je ukupno 279 pregleda
Jet ski, ilustracija
 Vladimir Alexeev/Alamy/Profimedia

U akciji pojačanog nadzora sigurnosti plovidbe na moru "Jet ski 2021", koja se održala danas od 11 do 18 sati, utvrđeno je 145 prekršaja te je izrečeno kazni u iznosu od 307.534 kune, izvijestilo je u četvrtak Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

U lučkim kapetanijama Pule, Rijeke, Senja, Zadra, Šibenika, Splita, Ploča i Dubrovnika provedeno je ukupno 279 pregleda, najviše na području Rijeke (55).

Najviše prekršaja utvrđeno je u zadarskoj kapetaniji, njih 31.

Najveći ukupni iznos kazni izrečen je na području Pule gdje je utvrđeno 29 prekršaja te je izrečeno kazni u iznosu od 92.800 kuna.

Cilj akcije bio je provjeriti spremnost i učinkovitost djelatnika sigurnosti plovidbe kako bi se još bolje osigurala preventivna zaštita svih sudionika u pomorskom prometu u vrijeme kada na moru boravi veći broj turista te plovi veći broj plovila.

Navodi se kako su u akciji sudjelovala sva raspoloživa plovila i djelatnici iz lučkih kapetanija.

Akcije je posebnu pažnju posvetila kontroli korištenja koncesijskih odobrenja vezano uz iznajmljivanje osobnih plovila na vodomlazni pogon, odnosno jet ski-a.

"S obzirom na to da ove turističke sezone svjedočimo porastu broja prometnih nesreća s jet ski vozilima, ova akcija je imala za cilj još jednom upozoriti sve sudionike u pomorskom prometu na pojačani oprez radi vlastite ali i sigurnosti drugih sudionika, posebice kupača", istaknulo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Naplaćeni iznos kazni se odnosi na naplatu na licu mjesta dok se kazne za vlasnike koncesijskih odobrenja naplaćuju posebno putem prekršajnih prijava, dodaje se u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2022 10:43