SKINUTA ZADNJA GROMADA

Uklonjena opasna nadstrešnica u Vukovarskoj: Spušteno 30 blokova betona ukupne težine 250 tona

Ovo je specifičan projekt kakav se do sada na ovom prostorima nikada nije radio
Uklanjanje nadstrešnice sa zgrade u Vukovarskoj ulici
 Spegra

Projekt sanacije krova potresom oštećene Mornaričke zgrade u Zagrebu na kojoj radove izvodi splitska tvrtka Spegra inženjering danas je dovršen skidanjem posljednje gromade teške 19 tona s krova zgrade.

image
Uklanjanje nadstrešnice sa zgrade u Vukovarskoj ulici
Spegra

Ovo je specifičan projekt kakav se do sada na ovom prostorima nikada nije radio. Spušteno je 250 tona raspuknutog betona starog 60 godina s vrha konstrukcije zgrade. Radnici Spegre su tih 250 tona betonskih blokova i 20 tona stupova uspjeli skinuti u dvadesetak dana. Skinuli su 30 elemenata pojedinačne mase od pet do 19 tona. Zgrada je nakon potresa, kako otkriva Ante Borovina, voditelj gradilišta, u jako lošem stanju.

„Doživjela je potpunu deformaciju u potresu. Opasnost je bilo na sve strane a pogotovo smo se pribojavali da se dogodio novi potres u trenutku dok pripremamo elemente za spuštanje. U samom početku nismo niti znali kako će se sve ovo izvesti jer u slučaju puknuća betonske gromade dizalica može dobiti kontra efekt te ispustiti težinu i prevrnuti se“, pojašnjava Ante Borovina.

image
Uklanjanje nadstrešnice sa zgrade u Vukovarskoj ulici
Spegra

Borovina napominje da su se pripreme za spuštanje elementa radile na visini od 40 metara gdje su veliki utjecaju vjetra na dizalica. Kako su radnici bili na krovu prijetila je i u opasnosti u slučaju novih potresa.

„Da bi se mogao odraditi ovakav posao organizacija gradilišta mora biti na jako visokom nivou. Da bi blok od petnaestak tona spustili morate izbušiti rupe, provući lance te provući cijevi, a morate izračunati da dizalica mora pritezati točno težinu koliko je blok težak. Ako u nekom trenutku dođe do zatezanja, realna je opasnost da će element iskočiti tako da će dizalica plesati a može i puknuti. Ovo je projekt koji zahtjeva izniman oprez i koncentraciju a iznad svega iskustvo rada na gradilištima. Nitko ne može predvidjeti uvjete i ponašanje elemenata ako nije skupio iskustvo na terenu. To se ne može teoretski izračunati.“,ističe Borovina koji je preuzeo odgovornost za ovaj projekt i uspješno ga priveo kraju.

Borovina dodaje da se radilo u svim uvjetima uključujući i kada je temperatura bila minus četiri stupnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. siječanj 2024 05:03