NAKON POTRESA

Više nisu imali crvenih naljepnica: ‘Evo, pogledajte što su nalijepili na moju neupotrebljivu kuću‘

Ne pada mu na pamet igdje otići jer mora brinuti o svojim ovcama koje su mu glavni izvor prihoda
Stjepanova kuća je nakon potresa potpuno neubotrebljiva
 Cropix

Stjepan Dražetić iz Male Gorice pokraj Petrinje nas vodi u svoju kuću koja je nakon potresa potpuno neupotrebljiva, a statičari koji su je neki dan pregledali više nisu imali crvenih naljepnica pa su na njegova vrata, pokazuje nam, nalijepili obični papir i na njemu napisali – crvena naljepnica.

Zaklon od kiše i hladnoće Dražetić je našao u skromnoj kamp kućici koju su mu dovezli prijatelji iz Odre pokraj Zagreba. Nada se da će proraditi i grijalica koju je dobio. Ne pada mu na pamet igdje otići jer mora brinuti o svojim ovcama koje su mu glavni izvor prihoda. Društvo mu pravi i najveću utjehu u ovim teškim trenucima pruža vjerni pas Bundić koji ga prati u stopu.

Nekoliko kuća dalje sa svojom suprugom živi Stjepanov polubrat Ivan Dražetić čija je kuća također oštećena, ali ne baš tako teško da se u njoj ne bi dalo stanovati. Stoga je gospodin Ivan, umirovljeni vozač, odmah sjeo u svoj traktor i dovezao građevinski materijal kako bi vlastitim rukama popravio krovište svoje kuće koja je i u Domovinskom ratu nastradala u granatiranju.

Priznaje nam da ovih dana dosta plače, ali i da spava u odjeći i cipelama kako bi u slučaju da se zemlja jače zatrese mogao što brže pobjeći i spasiti živu glavu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 14:52