OTKAZALE KOČNICE?

Vozač kamiona dobio 110 godina zatvora za stravičnu prometnu nesreću, raspao se na presudi

Tužitelji su ustvrdili da je tog dana vozio gotovo 140 km na sat te se zabio u kolonu automobila, a živote je izgubilo četvero ljudi

Nesreća u Lakewoodu, Rogel Aguilera-Mederos (u sredini)

 Screenshot YouTube

Vozač kamiona koji je prouzrokovao stravičnu nesreću prije dvije godine na autocesti u blizini Lakewooda u SAD-u, u kojoj je živote izgubilo četvero ljudi, u ponedjeljak je napokon saznao kaznu.

Rogel Aguilera-Mederos (26) osuđen je na čak 110 godina zatvora, a presudu je dočekao u suzama, piše Daily Mail.

- Nisam imao izbora, ruke su mi vezane. Po zakonima države Colorado morao sam ga osuditi za 27 kaznenih djela, a kod nas se te kazne moraju služiti uzastopno - naglasio je sudac A. Bruce Jones.

Aguilera-Mederos u trenutku fatalne nesreće radio je za kompaniju iz Houstona. Tužitelji su ustvrdili da je tog dana vozio gotovo 140 km na sat te se zabio u kolonu automobila (uključujući i četiri kamiona), nakon čega je došlo do eksplozije u kojoj su izgubljena četiri života

image
Screenshot YouTube

- To je bio pokolj. Jedna od najgorih prometnih nesreća koju smo ikad imali ovdje - kazao je na konferenciji za novinare glasnogovornik policije Lakewood nedugo nakon nesreće.

Osim četvero ljudi koji su poginuli u nesreći, u bolnici je s teškim ozljedama završilo još šestero ljudi.

Iako se Aguilera-Mederos na sudu branio da su mu otkazale kočnice, tužitelji su smatrali da je mogao bolje reagirati.

- Mogao je skrenuti na traku za kamione i tako izbjeći nadolazeću nesreću. Jednostavno je donio previše krivih odluka - inzistirali su tužitelji.

image
Screenshot YouTube

Branitelj Aguilera-Mederosa je pak tvrdio kako njegov klijent nije znao da su mu otkazale kočnice kao i da neće biti u mogućnosti zaustaviti vozilo.

- Bila je to serija nemarnih odluka, no on nije imao namjeru ikoga ozlijediti - ustvrdio je branitelj.

Kako bilo, sud nije imao milosti te je Aguilera-Mederos optužen za brojna kaznena djela, uključujući i ona za pokušaj ubojstva.

Prije izricanja presude Aguilera-Mederos je molio suca da bude popustljiv prema njemu, a onda je briznuo u plač.

image

Rogel Aguilera-Mederos

Screenshot YouTube

- Bila je to strašna nesreća. Preuzimam odgovornost, ali to je bila nesreća. Nikad u životu nisam nikoga ozlijedio niti sam to namjeravao. Isus to zna, on poznaje moje srce. Ja nisam kriminalac, a ni ubojica. Učinio sam sve što sam mogao... I sebe sam ugrozio kako ne bih naštetio drugima - kroz suze je govorio Aguilera-Mederos.

Tvrdio je kako je pokušao izbjeći prometnu autocestu te je naglasio kako nije pobjegao s mjesta nesreće.

image
Screenshot YouTube

- Ispričao bih se svima, žao mi je zbog poginulih i ozlijeđenih. Ni sam ne znam koliko sam se puta upitao zašto oni, a ne ja - završio je svoje izlaganje Aguilera-Mederos, no sudac nije imao milosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 07:49