KADIROVLJEVI LOVCI

Zloglasni čečenski odred smrti navodno ide prema Kijevu, snimljeni su u šumi

Svaki vojnik navodno je dobio poseban ‘‘špil‘ s fotografijama ukrajinskih dužnosnika i opisima na njima
 Twitter

Odred čečenskih specijalaca nazvanih 'lovci' prodrli su u Ukrajinu kako bi zatočili ili ubili skupinu određenih ukrajinskih dužnosnika.

Svaki vojnik južnog bataljona Federalne gardijske službe navodno je dobio poseban 'špil' s fotografijama ukrajinskih dužnosnika i opisima na njima, izvijestio je moskovski Telegram kanal s poveznicama na sigurnosne ustanove.

Na popisu su navodno oni koje ruski istražni odbor sumnjiči za 'zločine', dodaje se u izvješću.

Na snimkama koje su se pojavile na društvenim mrežama čečenski vojnici u šumi prakticiraju muslimansku molitvu i klanjaju se.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski (44) priznao je da je glavna meta Rusa u svom glavnom gradu, dok je njegova obitelj 'meta broj dva' za Putinove ubojice.

'Oni žele politički uništiti Ukrajinu uništavanjem šefa države', kazao je.

Vjeruje se da se čečenski odred trenutno nalazi u šumi u Ukrajini i navodno je dobio 'naredbu da ubije' one s popisa potjernice koje ne mogu privesti.

Nagađa se da bi oni koje je Moskva identificirala kao 'naciste' također biti na popisu progonjenih.

Putin je, naime, ranije kazao kako je ključni cilj invazije na Ukrajinu 'denacificirati' zemlju.

Državna televizija u Čečeniji izvijestila je da je Ramzan Kadirov (45), čelnik republike i bliski Putinov saveznik, posjetio svoje snage u Ukrajini.

Kadirov se jučer sastao s Viktorom Zolotovom, ravnateljem Federalne službe nacionalne garde i vrhovnim zapovjednikom snaga ruske nacionalne garde, još jednim bliskim Putinovim saveznikom.

Volodimir Zelenski (44) obratio se naciji u četvrtak navečer, na kraju prvog dana ruske invazije na njegovu zemlju. Bivši TV komičar poručio je da je ostao u Kijevu dok je pozivao svoje sugrađane da ostanu jaki. Zelenski je rekao da je i njegova obitelj ostala u zemlji - supruga Oleana, 44-godišnja arhitektica i scenaristica, i njihovo dvoje djece: kćer Aleksandra (17) i sin Kiril (9).

Rekao je kako vjeruje da su ruski specijalci već u glavnom gradu.

'Imamo informacije da su diverzantske skupine neprijatelja ušle u Kijev. Zato pozivam građane: budite oprezni i pridržavajte se policijskog sata', kazao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 12:41