VIDEO S PORUKOM

VIDEO: PLUS SIZE MANEKENKA SNIMILA SPOT U DONJEM RUBLJU U gaćicama šetala njujorškim metroom, putnici isprva sklanjali pogled, a zatim joj pljeskali

 SCREENSHOT/YOUTUBE

Vrijeme je da se probudimo, ujedinimo i podignemo glas za svoja prava, bez obzira na spol, boju kože, seksualnu orijentaciju, godine, kilograme... Na nama je da stvorimo svijet u kojemu će svi biti ravnopravni, slobodni i sretni. Snaga je u nama, samo je treba znati iskoristiti na pravi način, životni je moto Iskre Lawrence.

Britanska plus size manekenka i aktivistica za ljudska prava ne srami se svojih oblina. Na 175 centimetara visine ponosno nosi konfekcijski broj 42, a nedavno je u njujorškom metrou snimila kontroverzni video. Skinula se u rublje kako bi poslala poruku da se svatko treba naučiti voljeti iznutra jer je vanjština, kaže, površna i prolazna.

Putnicima je isprva bilo neugodno pa su mnogi sklanjali pogled pred golotinjom, ali kad su shvatili poantu Iskrina performansa, nagradili su je gromoglasnim pljeskom.

'Mrzila sam vlastito tijelo jer se ni po čemu nisam uklapala u stereotipne standarde ljepote koje su mi nametali časopisi, televizija i društvene mreže', rekla je Lawrence.

INSTAGRAM

Iako je preko noći postao viralan hit, njezin video naišao je i na negodovanje. Pojedinci su 26-godišnjoj Britanki prigovorili da se skinula samo kako bi privukla pažnju na sebe, ali Lawrence je, zaključila je, na kraju krajeva jedino stalo do mišljenja obitelji i prijatelja, koji su uvijek uz nju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 00:31