PLUS SIZE REVOLUCIJA

'DESET GODINA ME VRIJEĐATE I PLJUJETE, A VIDITE GDJE SAM SADA!' Punašna ljepotica osvanula na naslovnici uglednog časopisa i začepila usta svima

 INSTAGRAM

Amerikanka Ashley Graham visoka je 175 centimetara i ponosno nosi konfekcijski broj 46.

Ove godine dobila je vlastitu lutku Barbie, krasila je naslovnice časopisa Maxim i Sports Illustrated, snimila reklamnu kampanju za švedsku tvrtku H&M, a sad ju je za siječanjsko izdanje angažiralo i britansko izdanje kultnog modnog časopisa Vogue.

'Deset godina slušam uvrede na račun svoga izgleda. Ocrnjivali su me, govorili mi da nikada neću biti ništa više od djevojke za kataloge, da o pravim naslovnicama mogu samo sanjati, a pogledajte me sad! Osjećam se kao da sam osvojila jackpot i zlobnicima napokon začepila usta. Neću si dozvoliti da me drugi etiketiraju. Uvijek ću se zalagati i boriti za raznovrsnot', rekla je američka plus size manekenka.

INSTAGRAM

Za Vogue ju je fotografirao Patrick Demarchelier, koji je svojedobno radio i na kultnom kalendaru Pirelli.

Graham je dodala kako je u mlađim danima htjela biti mršavija, ali danas je i više nego zadovoljna svojim izgledom. Na loše kritike više se ni ne obazire, a svoju popularnost koristi kako bi se borila protiv predrasuda.

INSTAGRAM

'Da sad odem na dijetu i drastično se promijenim, osjećala bih se kao da sam izdala samu sebe', zaključila je Ashley.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 14:32