Vinarija Ca dei Frati utemeljena je 1939. godine blizu Lago di Garda. Pietro dal Cero tek je trideset godina kasnije cjelokupnu proizvodnju buteljirao pod etiketom Ca dei Frati.
Tvrtka je i danas u obiteljskom vlasništvu, a u lijepo prelomljenom katalogu piše kako svi članovi obitelji sudjeluju u biznisu i kako se smatraju “artisanima”.
Zloglasno grožđe
Riječ artisan, koju je bolje ne prevoditi jer će na hrvatskom nužno zvučati nepotrebno patetično, koristi se, naravno, kako bi se istaknulo razlikovanje od industrijske, masovne proizvodnje.
Glavno vino u nevelikom portfoliju Ca dei Frati jest I Frati Lugana.
Lugana označava i apelaciju na kojoj se to vino proizvodi, ali i sortu grožđa, punim imenom Trebbiano de Lugana. Trebbiano je, sam po sebi, gotovo ozloglašena vrsta grožđa ...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....