MUČAN SLUČAJ

12 GODINA TERORA: ZAGREBAČKI BRAČNI PAR ŽRTVA IZNUDE, OSTALI SU BEZ MILIJUNSKOG IZNOSA Prijetili su im ubojstvom djece, slali im šokantne fotografije

 CROPIX

Čak 12 godina trajalo je iznuđivanje jednog zagrebačkog bračnog para koje su zagrebački kriminalisti prekinuli ovih dana stavivši lisice na ruke 67-godišnjem iznuđivaču dok je drugi, 51-godišnji kršitelj zakona, i dalje nedostupan policiji.

Sve je krenulo davne 2006. godine kada je mlađi osumnjičenik uz silu te uz kišu prijetnji utjerao strah u kosti bračnom paru, 62-godišnjem muškarcu i njegovoj 49-godišnjoj supruzi.

Naime, mlađi iznuđivač je primjenjujući fizičko nasilje i metode psiholoških pritisaka, uz prijetnje ubojstvom, ali i ozljeđivanjem njihove djece, besramno maltretirao svoje žrtve. Pritom je prisiljavao 62-godišnjaka da im dolazi u stan u Zagrebu kako bi mu također zagorčavao život prijeteći mu pištoljem i nožem. Sve je to bilo osmišljeno kako bi supružnici iznuđivačima mjesečno davali novac. I tako se iznos popeo na vrtoglavih 200.000 eura!

Iznuđivači se tu nisu zaustavili, već su prijetili da će nauditi i njihovoj djeci koja su boravila izvan RH. Kako? Slali su im fotografije iz mjesta njihova boravka uz prijeteće poruke, da bi uz sve to prisilili 62-godišnjaka da im potpiše izjavu o 198.900 eura nepostojećeg duga.

A sve je to bila uvertira kako bi u korist iznuđivača bio okončan sudski spor. Naime, prije svakog sudskog ročišta, iznuđivači su 62-godišnjaku nalagali da se ne smije pojaviti na sudu jer da će u protivnom ubiti mu djecu.

Nisu poštedili pritom ni 49-godišnjakinju koju su prisilili da kod javnog bilježnika potpiše izjavu o preuzimanju nepostojećeg duga u visini od 125.000 eura od svoga supruga i da im time garantira isplatu novca prodajom zemljišta na Jadranu, a koje je u vlasništvu njezine obitelji.

Bračni par je nakon mučnih 12 godina terora “pukao”. Pojadali su se policiji nakon još jedne u nizu prijetnji. Sredinom rujna dvojac je od supružnika tražio novih 4000 eura. Polovicu tog iznosa, prema dogovoru, 49-godišnjakinja je predala 67-godišnjem iznuđivaču u jednom zagrebačkom ugostiteljskom objektu.

Zbog višemilijunske iznude, protiv osumnjičenog dvojca podnesena je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu. Za razliku od starijeg iznuđivača koji je uhićen te predan pritvorskom nadzorniku, za mlađim se intenzivno traga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 07:56