SEKS SKANDAL

AFERA ZBOG KOJE JE TEŠKO OPTUŽEN BRKIĆ Među djevojkama koje su pružale seksualne usluge bogatim poduzetnicima spominjala su se brojna poznata imena...

 
Sara Sikirić, Maja Morales, Simona Gotovac i Nebojša Perunović, akteri koji su bili ključni ili su se spominjali u slučaju elitne prostitucije
 CROPIX

Prije točno sedam godina na Općinskom kaznenom sudu donesene su presude u slučaju organiziranja elitne prostitucije. Nebojša Perunović zvani Pančo, prije toga u javnosti poznat kao maser u brojnim našim klubovima i reprezentacijama, dobio je dvije godine zatvora, uvjetno pet godina i morao vratiti protupravnu imovinsku korist od 100.000 kuna, a Sara Sikirić je dobila šest mjeseci zatvora, uvjetno dvije godine. Njoj se oduzimalo 25.500 kuna.

Ubrzo nakon toga ovaj sudski slučaj koji je punio novinske stupce, pao je u zaborav. Danas je ponovno u žiži medijskog interesa nakon što je Nacional u novom broju otkrio detalje službenog policijskog spisa iz istrage o elitnoj prostituciji u okviru koje su kriminalnom miljeu otkrivane informacije da su protiv njih pokrenute istrage. Informacije im je, prema dosjeu, dojavio ondašnji zamjenik glavnog ravnatelja policije, a današnji potpredsjednik Sabora Milijan Brkić.

Policija je osumnjičene u seks aferi usitinu dugo nadzirala, prisluškivala telefonske razgovore i snimala aktere u akciji. No, uz razgovore o angažiranju djevojaka za pružanje seksulanih usluga, snimljeni su i razgovori iz koji se jasno dade zaključiti da su mjere u jednom trenutku “probijene” odnosno da su nadzirane osobe saznale da ih se prisluškuje.

Podsjetimo, kada je razotkrivena afera najvećeg lanca elitne prostitucije u Hrvatskoj, mediji su pisali kako su navodno akteri u elitnoj prostituciji bile i brojne osobe iz javnog života. Suđenje je bilo zatvoreno za javnost, a javnost nikada nije saznala detalje i imena osoba povezanih sa seks skandalom. Isplivalo je tek nekoliko imena.

Odvjetnica Sare Sikirić, Jadranka Sloković od suca je zatražila i dobila izuzeće javnosti jer bi, kako je tada objasnila, činjenice tijekom sudskog postupka uvelike zadirale u osobni život okrivljenika i predloženih svjedoka - od bivših ministara i članova prethodne Vlade, uglednih svjetskih sportaša, aktualnih gradonačelnika, bivših sudaca Općinskih i Županijskih sudaca, jednog aktualnog suca Županijskog suda, nekoliko predstavnika DORH-a...

Tako su seksualne usluge po cijeni od 500 eura naviše pružale i djevojke poznate široj javnosti. Izrijekom su se spominjala imena Simone Gotovac, Maje Morales, Isabelle Kim Popović, kao i samih optuženica Sare Sikirić i Marike Tomljanović-Kiprijanovski, protiv koje se vodio razdvojeni postupak, te još nekoliko starleta.

Prostitucija se odvijala u prostorijama salona za masažu Perunovićeva kluba, ali i u hotelima, stanovima, na jahtama. Uz Perunovićevo posredovanje, a ponekad i bez njega, djevojke su odlazile na lokacije po željama klijenata. Polovica ili trećina zarade je išla Perunoviću. Sve se odvijalo na dobrovoljnoj bazi, što su tijekom ispitivanja posvjedočile i određene pružateljice usluga.

- U kolovozu prošle godine Perunović me uputio na jednu jahtu u Split, u marinu kod hotela Lav. Tamo je bila i jedna Aleks, stara oko 25 godina, a došle su i još dvije djevojke. Bile smo tamo dvije noći i jedan dan. Dobila sam 1500 eura, a 500 dala Perunoviću. Nije me tražio konkretan iznos nego je rekao ‘daj mi koliko daš’ - ispričala je istražiteljima jedna “maserka”, koja je radila i u Perunovićevu klubu.

Austrijski poduzetnici, bogati Rusi, imućni poslovnjaci koji su u privatnom avionu dolazili s Ibize na Jadran radi seksa sa starletama i kvazi manekenkama. Sve je to zabilježila hrvatska policija tijekom akcije razbijanja elitne prostitucije.

Iskaz policiji tada je dala i Simona Mijoković, tada Simona Gotovac.

- Bila sam prisiljena surađivati a Pančom. Točno je da su me on i još neki ljudi nudili raznim biznismenima, slali na večere i nagovarali na štošta, ali nisam bila prostitutka koja je spavala s klijentima na noć za sto ili više eura. To su laži. Priznajem da sam bila naivna, sad ću vjerojatno ispasti i glupa, ali bila sam potpuno sama i željela sam pronaći nekog uspješnog muškarca koji bi me zavolio kakva jesam. Umjesto idealne ljubavi, doživjela sam košmar iz kojeg ne mogu pobjeći već danima, izjavila je tada Simona.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 18:04