VELIKA OPERACIJA

Uhićen stečajni sudac i još nekoliko osoba! Oglasili se USKOK i policija, sumnja se na pranje novca

U tijeku su uhićenja na području više policijskih uprava u kojima sudjeluje 40 policijskih službenika
Arhiva/Ilustracija
 Damir Krajač/Cropix

USKOK i policija su priveli stečajnog suca zagrebačkog Trgovačkog suda Mihaela Kovačića zbog sumnji na kaznena djela malverzacije sa stečajevima, doznaje Jutarnji list. Kako doznajemo, napravljena je šteta vjerovnicima od oko 30 milijuna kuna.

U ponedjeljak je elektroničkim putem održana sjednica Državnog sudbenog vijeća (DSV) na kojoj je dano odobrenje za lišenje slobode,određivanje pritvora i određivanje istražnog zatvora protiv suca Mihaela Kovačića, neslužbeno se doznaje iz DSV-a.

Također, prema informacijama koje imamo, Kovačić nije jedina osoba koja se našla na udaru policije i USKOK-a u ovoj najnovijoj akciji. Međutim, nikakve nove detalje nismo uspjeli doznati.

Kako neslužbeno doznajemo s Trgovačkoga suda, Kovačić se nije pojavio na poslu, a sudom se pronio glas da je uhićen.

Inače, Kovačić je bio predsjednik Trgovačkog suda u Sisku, a mediji su 2015. pisali kako ga je policija kazneno prijavila zbog nedozvoljenog posjedovanja oružja i prekršajno zbog pucanja u dvorištu njegove vikendice.

Uskok: Među uhićenima za stečajne malverzacije i sudac Trgovačkog suda

U tijeku su uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji nad više osoba koje se sumnjiči za stečajne malverzacije, a među uhićenima je i sudac Trgovačkog suda u Zagrebu, priopćio je u srijedu Uskok.

Uskok je precizirao da se uhićenja provode nad više osoba osumnjičenih za zlouporabe položaja i ovlasti, pomaganja u zlouporabi položaja i ovlasti, zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju te pranja novca.

Tužiteljstvo je potvrdilo da je uhićen sudac za kojeg je zatraženo skidanje imuniteta, što je Državno sudbeno vijeće i odobrilo. Riječ je o sucu zagrebačkog Trgovačkog suca Mihaelu Kovačiću, koji je osumnjičen za malverzacije sa stečajevima, doznaje se iz izvora bliskog istrazi.

Uskok je dodao da će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju te o tome pravodobno izvijestiti javnost.

Iz tužiteljstva nadodaju da su uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji rezultat višemjesečnog kriminalističkog istraživanja koje se provodi u suradnji s Pnuskokom i Samostalnim sektorom za financijske istrage Porezne uprave Ministarstva financija. (Hina)

Priopćenje MUP-a: U tijeku uhićenja na području više policijskih uprava

Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, Službe za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Zagreb u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta provode kriminalističko istraživanje nad više osoba zbog sumnje da su u stečajnim postupcima počinili više kaznenih djela, priopćio je tijekom poslijepodneva MUP.

U tijeku su uhićenja te provođenja dokaznih radnji na području više policijskih uprava u kojima sudjeluje 40 policijskih službenika.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, policija će osumnjičene osobe predati pritvorskom nadzorniku dok će Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta podnijeti kaznenu prijavu, a kada ćemo izvijestiti o više detalja, navodi se u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 05:18