SLUČAJ LJUBOMIRA NOVAKA

Amerika ignorira zahtjeve za izručenje Pečavera i kćeri

Ljubomir Novak likvidiran je u prosincu 1995., a Mario Pečaver i Ana Lesić naknadno su optuženi za sudjelovanje u zločinu
 Tea Cimaš/CROPIX

RIJEKA - Saslušanjem troje svjedoka danas je na Županijskom sudu u Rijeci nastavljeno suđenje nedostupnom Mariju Pečaveru i njegovoj kćeri Ani Lesić koji su naknadno optuženi za umiješanost u ubojstvo Crikveničanina Ljubomira Novaka u prosincu 1995.

Svjedočila bivša ljubavnica

Za Novakovo ubojstvo na 20 godina je osuđen Damir Perasz koji ga je smaknuo skračenom dvocjevkom. Snježana Novak i posrednik Krešimir Luketić dobili su po 15 godina.

Prijatelj pokojnog Novaka, njegova bivša ljubavnica i starija kći uglavnom su svjedočili o odnosima u dvije obitelji, odnosno o okolnosti jesu li Pečaver i Novakova supruga Snježana bili u ljubavnoj vezi u vrijeme ubojstva.

Kompleksni problemi

Kći je ustvrdila da su majka i Pečaver u vezu ušli dvije godine nakon smrti oca.

Suđenje je nakon saslušanja prekinuto, a sutkinja Ika Šarić prethodno je ustvrdila da će se nastaviti kada se od Ministarstva pravosuđa dobije obavijest je li pokrenuta procedura izručenja Ane Lesić koja je u Americi.

Riječ je o kompleksnom pravnom “problemu” jer branitelji tvrde da se Pečaveru i kćeri ne može suditi dvaput za isto djelo, a prvi su put tijekom istrage pravomoćno oslobođeni, zbog čega ih navodno SAD i ne žele izručiti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. svibanj 2024 04:54