TRAGEDIJA U SLAVONIJI

Babina Greda: Dječaci se na tavanu igrali starom puškom, hitac usmrtio 10-godišnjaka

Puška je u kobnom trenutku opaljenja bila u rukama 11-godišnjeg dječaka M.K. u čijoj se roditeljskoj kući odigrala tragedija
 Danijel Soldo / CROPIX

BABINA GREDA –Tragedija u kojoj je život izgubio 10-godišnji dječak potresla je u nedjelju predvečer Babinu Gredu, selo u okolici Županje.

Dječja igra vatrenim oružjem – najvjerojatnije „starom puškom“ – na tavanu obiteljske kuće u Nazorovoj ulici 71 bila je kobna za dječaka M. P. (10).

Pogođen hicem, dječak je preminuo prije dolaska Hitne pomoći. Sve se odigralo u nedjelju oko 16,30 sati.

Na tavanu su se igrala, prema prvim podacima Policijske uprave vukovarsko-srijemske, trojica dječaka, prijatelja i susjeda u dobi između 10 i 11 godina.

Okolnosti koje su dovele do tragedije policija još istražuje, no službene informacije govore da je puška u kobnom trenutku opaljenja bila u rukama 11-godišnjeg dječaka M.K. u čijoj se roditeljskoj kući i dogodila tragedija koja je u šoku, i bez riječi, ostavila stanovnike Babine Grede koji su se okupili u Nazorovoj.

Svi dječaci su bili dobri prijatelji. Hicem pogođeni 10-godišnjak preminuo je u dvorištu, a smrt su oko 17,05 sati konstatirali liječnici Opće bolnice Vinkovci. Dječak je bio učenik 3. razreda babogredske osnovne škole Mijat Stojanović.

Neslužbeno se moglo doznati kako su dječaci vatreno oružje – zasad nepoznate marke i starosti – navodno pronašli na nekom napuštenom salašu kod sela i donijeli ga na tavan.

Hitac su čuli susjedi i starija sestra 11-godišnjeg M.K.

Njihovi su roditelji, vlasnici kuće u Nazorovoj 71, prema pričanju susjeda, trenutačno izvan Babine Grede. Otac je umirovljeni hrvatski branitelj.

Obitelj ubijenog 10-godišnjeg dječaka M.P. ima još tri sina. Uz policiju, na očevid je u Babinu Gredu izašla i istražna sutkinja Županijskog suda u Vukovaru, Jadranka Kurbel.

Novinarima je rekla da će se točan uzrok smrti 10-godišnjeg dječaka znati nakon obdukcije koja će biti obavljena u ponedjeljak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 13:43