DVANAEST SADNICA KONOPLJE

Bakica posadila marihuanu ispred zgrade u kojoj stanuje

Zagreb, 200418. Markov trg.
Mario Kovacevic koji je u srijedu biciklom krenuo iz Bjelovara noseci sa sobom mladu biljku indijske konoplje, dosao je na Markov trg kako bi ukazao na stetnost propisa koji brane liberalniju upotrebu medicinske marihuane. Foto: Goran Mehkek / CROPIX
CROPIX

Što je 64-godišnju ženu iz Našica nagnalo da ispred stambene zgrade u kojoj živi posadi sadnice indijske konoplje, zasad je nepoznanica, no sama činjenica da se upustila u nešto što je kod nas, eto, još uvijek nelegalno dovela joj je policiju na vrata.

Pa je tako utvrđeno da je žena još u svibnju posadila dvanaest sadnica konoplje koje su u ova tri i nešto više mjeseca narasle više od 60 cm.

Dovoljno da joj policajci dođu na kućni prag, obave pretragu i oduzmu svu konoplju, ustvrde kako je to učinila s ciljem uzgoja i protiv nje podnesu kaznenu prijavu zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Nismo uspjeli doznati je li se u uzgoj upustila zbog zdrastvenih, vlastitih ili nečijih tuđih potreba, odnosno je li možda posadila konoplju ne znajući o čemu je zapravo riječ, što i ne bi bilo iznenađujuće s obzirom na to da je to učinila na otvorenome, ispred stambene zgrade, a ne primjerice na balkonu, gdje bi ga ipak malo teže pronašli.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo