SUD U SPLITU

BERISHI ISTRAŽNI ZATVOR ZBOG UBOJSTVA PRNJAKA Albanac iz Strožanca u potpuno je rastrojenom stanju, sucu je objasnio zašto je likvidirao dilera

Liridon Berishi

Istražni sudac Županijskog suda u Splitu odredio je istražni zatvor Liridonu Berishi (27) iz Strožanca osumnjičenom za teško ubojstvo Ante Prnjaka (35) čije je tijelo pronađeno na splitskom TTTS-u, doznaje se na sudu.

Ispitan je na Županijskom državnom odvjetništvu nakon čega je tužiteljstvo tražilo da mu se zbog posebne težine kaznenog djela i opasnosti od utjecaja na svjedoke, odredi zatvor.

Berisha se sumnjiči za teško ubojstvo Ante Prnjaka kojega je usmrtio u noći sa utorka na srijedu s 15 metaka u glavu, prsa i leđa iz automatske puške. Potom je ubijenog bivšeg vojnog policajca ostavio nedaleko jednog hangara u gradnji na TTTS- u gdje je i pronađen u srijedu u 7.40 sati.

Dok je policija na mjestu događaja obavljala očevid vatrogasci su na vatrogasnom putu Račnik kod Tugara pozvani na gašenje Prnjakovog BMW-a. Paljevinom automobila Berisha je imao namjeru uništiti dokaze, no nedaleko potpuno izgorenog vozila pronađena je i odbačena automatska puška kojom je počinjen zločin. Policija je Berishu uhitila dan nako pronalaska tijela, prije nego što je pokušao pobjeći s omiškog autobusnog kolodvora.

Neslužbeno se doznaje kako je Berisha u rastrojenom stanju, sucu istrage je dao tek nekoliko odgovora na pitanja kazavši da ga je sada ubijeni Prnjak iznuđivao i napadao zbog čega ga je ubio. Navodno pomagače nije imao, a žrtvu je ubio na istom mjestu gdje je pronađena.

Za kazneno djelo teškog ubojstva predviđeno je najmanje deset godina zatvora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 19:10