SRAMOTA

BEŠĆUTNI LOPOVI PROVALILI U DOM DINAMOVE LEGENDE U VRIJEME NJEGOVA POKOPA Stan pokojnog Zlatka Škorića Žoge na meti kradljivaca

obitelj Zlatka Škorića na sprovodu
 Davor Pongračić / CROPIX

Dok je obitelj poznatoga hrvatskoga nogometaša Zlatka Škorića Žoge, koji je prije nekoliko dana preminuo u 78. godini, u utorak bila na njegovu pogrebu, nepoznati lopovi provalili su im u stan na području Opatovine.

Nakon povratka s pogreba obitelj je pronašla provaljena ulazna vrata i razbacane stvari, a još nije bilo poznato što je sve ukradeno iz stana legendarnoga Dinamova golmana. Poznavajući metode profesionalnih lopova, teško da to može biti slučajnost, jer su provalnici itekako bili svjesni da će obitelj najvjerojatnije biti na pokopu, čije je vrijeme i mjesto bilo javno objavljeno.

Škorić je bio jedan od najvećih Dinamovih vratara u klupskoj povijesti te je klubom osvojio i Kup velesajamskih gradova 1967. (preteča kupa UEFA). Također, četiri puta je osvojio i Kup Jugoslavije 1960., 1963., 1965. i 1969. godine te je osam puta nastupao kao reprezentativac bivše države. Osim u Dinamu, branio je u Avignonu, ljubljanskoj Olimpiji, Stuttgartu, Bayernu i NK Zagrebu, a nakon igračke karijere bio je trener te tri godine izbornik reprezentacije Angole.

Godinama je radio u omladinskoj školi Dinama, gdje je trenirao mlade golmane.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 18:25