DETALJI PLJAČKE

BEŠĆUTNOST PLJAČKAŠA BANKE IZ SARAJEVSKE ULICE ŠOKIRALA SVE Uletjeli u banku, izvrijeđali i polegli na pod prisutne, pa pištoljem udarili zaposlenicu

 
 Ronald Gorsic / CROPIX

Dok zagrebački policajci još intenzivno tragaju za razbojničkim dvojcem koji je u samo nekoliko minuta u ponedjeljak, uz prijetnje i nasilje, iz poslovnice PBZ-a u sklopu Konzuma u novozagrebačkom naselju Travno ukrao više desetaka tisuća kuna, svjedoci lopovluka zgroženi su njihovom bešćutnošću.

Pljačkaši su oko 14.50 sati s kapuljačama na glavama i pištoljima u rukama ušetali u banku u kojoj su tog trenutka za pultom bile dvije zaposlenice te dva klijenta i zaštitar.

Potjera za pljačkašima

Nakon što su izvrijeđali prisutne, zaprijetili im i polegli ih na pod te iskalili bijes prema jednoj od zaposlenica, tako što ju je lopov udario drškom pištolja u glavu, dvojac je s vrećicom nakrcanom novcem i pištoljima u rukama istrčao na sjeverno parkiralište. Potom su, trčeći punim gasom, preko livade se “izgubili” u jednom od prolaza zgrade Magovčeve ulice. Za njima je, prema tvrdnji svjedokinje, potrčao i zaštitar. Bio je to prizor od kojeg se skamenila mlada majka petero djece, koja je iz smjera Konzuma po livadi hodala s djetetom.

- Dijete je proživjelo šok. Ne prestaje pričati o čovjeku s velikim pištoljem koji je pokraj nas protrčao i njime mahao. A ja se sva još tresem od svega. Naime, hodala sam s djetetom preko travnate površine vraćajući se iz Konzuma. Odjednom sam začula povike: ‘Pljačka! Banka!’. Okrenula sam se i vidjela zaštitara iz Konzuma kako trči prema meni. U tom momentu pokraj mene su već, na određenoj distanci, jedan za drugim protrčala i dvojica muškaraca. Prvi je bio jako brz. Nosio je vrećicu u rukama, a u drugoj pištolj kojim je mahao po zraku.

Tad sam shvatila da su oni pljačkaši, a zaštitar mi je bio sve bliže. Od cijele te filmske situacije koja mi se odvijala pred očima, bacila sam se na pod s malim djetetom. Pa lopovi su se mogli okrenuti i pucati na nas jer je meni s leđa stizao zaštitar - rekla je za Jutarnji list Zagrepčanka M. K. koja je kobnog sata išla po dječji doplatak.

S obzirom na metež koji je nastao, moguće je da se Zagrepčanka zabunila, s obzirom da iz zaštitarskih krugova neslužbeno doznajemo da je zaštitar čitavo vrijeme ostao u banci, dok je navodno za razbojnicima potrčao netko od građana 'u civilu'.

Tragovi u snijegu

Gospođa je i sama automatski krenula zvati pomoć kako bi, ističe, usmjerila policiju prema mjestu gdje su pljačkaši pobjegli.

- Nadam se da će ih uhvatiti. Pa ti su dečki krvnički gazili po snijegu na livadi koji je padao do tada satima. U snijegu su, zasigurno, ostavili korisne tragove. Sramota je da je zbog svega moje dijete pod dojmom pištolja i lopova. Još se jednom pokazalo da djecu ne treba voditi u trgovinu, u banku, u poštu.

Ni u kakve institucije gdje se vrti novac jer su laka meta lopovima koji se ne boje plašiti druge s ciljem da ostvare vlastite hirove. Poručujem lopovima da je bolje da ih uhvati policija nego neki bijesni roditelj koji se, poput mene, nađe u nemoćnoj situaciji s djetetom u ruci nadomak njih - zaključila je stanovnica Travnog kojoj scene nonšalantnog bijega još ne idu iz glave.

Razbojništvo su zabilježile nadzorne kamere poslovnice, kao i one na parkiralištu, a jesu li razbojnici imali i trećeg pomagača koji ih je čekao negdje u blizini, nije poznato.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 18:49