MLAKA KAZNA

Bivši pomoćnik ministra policajca zaposlio na jedan dan da bi mu osigurao mirovinu

Zlatko Gledec bio je pomoćnik Marijanu Mlinariću i Ivanu Kirinu. Osuđen je uvjetno na tri mjeseca zatvora uz rok kušnje od godinu dana
zagreb, 141206bivsi pomocnik ministra mup-a zlatko gledecfoto goran mehkek-desk-
 Goran Mehkek / CROPIX

Bivši pomoćnik ministra unutaršnjih poslova Zlatko Gledec osuđen je danas uvjetno na tri mjeseca zatvora s rokom kušnje od godinu tana. Gledecu je suđenjo jer je otpuštenog policajca Juricu Šoića ponovno zaposlio na jedan dan kako bi mu omogućio da dobije mirovinu.

Inače, Gledec je na početku suđenja izjavio kako se ne osjeća krivim, a Šoić, kojeg je bezpravno zaposlio, bio je jedan od svjedoka na suđenju.

Šoić je u svom svjedočenju rekao kako je Gledec "samo potpisao potrebne papire, dok je zapošljavanje, odnosno odlazak u mirovinu dobio u zamjenu za šutnju o prljavim poslovima tadašnjih čelnika tajne službe".

Šoić je tada također izjavio kako je njegovo ponovno zapošljavanje bila svojvrsna nagodba s čelnicima MUP-a. Kao čovjeka s kojim je zapravo sve bilo dogovoreno naveo je bivšeg ministra unutarnjih poslova Marijana Mlinarića.

Inače, Gledec je iz MUP-a otpušten rješenjem bivšeg ministra Ivana Kirina. Obrazloženje je bilo obiteljsko nasilje, no Gledec za to nikad nije osuđen jer je njegova supruga u međuvremenu povukla sve optužbe protiv njega.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 11:02