POKRENUTA ISTRAGA

BRUTALNI OBRAČUN U SLAVONSKOM BRODU Autom probio dvorišna vrata pa se zaletio u mladića i pritisnuo ga vozilom uz zid, a onda mu ispalio metak u glavu

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 18.07.2018. u 19:48

Kuterevo, 241016.
U subotu je u drvarnici Antonija Vukelica eksplodirala bomba, pretpostavlja se da je bila podmetnuta pod panj, bas kao i 3 mjeseca ranije, kada je u istom mjestu od eksplozije smrtno stradao mjestanin Nikica Ostovic.
Na fotografiji: Policija vrsi ocevid ispred kuce Antonija Vukelica.
Foto: Robert Fajt / CROPIX
Robert Fajt / CROPIX

Ilustracija

Županijsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu otvorilo je istragu protiv 50-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog pokušaja ubojstva.

Iz DORH-a su priopćili kako postoji osnovana sumnja da je okrivljenik 16. srpnja 2018. oko 19,45 sati u Slavonskom Brodu pokušao ubiti 28-godišnjeg mladića.

- Nakon verbalnog i fizičkog sukoba na ulici između njegovog sina i 28-godišnjeg hrvatskog državljanina; u namjeri da usmrti 28-godišnjaka, osobnim automobilom krenuo prema njemu koji je ušao u dvorište jedne obiteljske kuće pri čemu je automobilom razbio vrata dvorišta.

Osnovano se sumnja da se dovezao do oštećenika koji je pokušavao preskočiti zid ograde dvorišta i stisnuo ga automobilom uz zid ograde, a potom kroz prozor vozačevih vrata jednom rukom uhvatio oštećenika, a drugom rukom iz nepoznatog vatrenog oružja ispalio hitac u njegovu glavu.

Život oštećenika, koji je zadobio prostrijelnu ranu donje čeljusti i vrata, spašen je hitnom kirurškom intervencijom - objavio je DORH.

Određivanje mjera opreza i javljanje u policijsku postaju

Nakon ispitivanja okrivljenika, Županijsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu je donijelo rješenje o određivanju mjera opreza kojim je okrivljeniku naložena zabrana približavanja oštećeniku i uspostavljanja ili održavanja veze s oštećenikom te obveza redovitog javljanja u nadležnu policijsku upravu.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo