PREMLATILI GA U VINKOVCIMA

BRUTALNO PRETUČENI MLADIĆ PROBUDIO SE IZ KOME Razgovarali smo s njegovim ocem: 'Danas sam dobio najljepši dar u životu, evo što mi je sin rekao'

Ivan Mikuljan

Ivan Mikuljan (21), mladić iz Andrijaševaca koji je teško ozlijeđen u fizičkom obračunu dviju sukobljenih grupa u Vinkovcima 22. kolovoza i koji je od 26. kolovoza zbog teških ozljeda mozga stavljen u induciranu komu, u četvrtak je prvi put nakon mjesec dana progovorio.

- Proteklih dana davao mi je znakove da me čuje i da razumije što mu govorim, a kada sam mu u četvrtak poslijepodne došao u posjetu, odmah sam mu prišao i upitao ga kako je, a on mi je odgovorio protupitanjem: „Što si trebao?“. Teško mi je riječima opisati kako sam se u tom trenutku osjećao. Bio je to najljepši dar kojega sam mogao dobiti i jedan od najljepših trenutaka u mome životu - ozareno nam je pričao Ivanov otac, Ivan stariji koji već dulje od mjesec dana svakoga dana obilazi svoga sina i strepi nad njegovom sudbinom.

- Pričali smo o mnogočemu, ali nismo se doticali tog kobnog događaja u kojemu je nastradao. Nisam ga želio s time opterećivati u ovoj fazi oporavka. Govorio sam mu kako njegov maleni nećak nikome ne dopušta da vozi njegov automobil i kako ga čuva samo za njega dok ne izađe iz bolnice, a Ivan je rekao da će ga kada izađe iz bolnice voziti tim automobilom gdje god bude htio – rekao nam je Ivanov otac.

O stanju Ivana MIkuljana oglasila se i Opća bolnica Vinkovci.

- Nakon što je pacijent iz KBC-a Osijek zaprimljen na Odjel za intenzivno liječenje vinkovačke bolnice liječnici su ga kontinuiranom terapijom uspjeli odvojiti od respiratora, a njegovo opće stanje trenutno je dobro. Pacijent je na trenutke kontaktibilan te reagira na pitanja i podražaje. Iako pokušava odgovarati na pitanja, govorna komunikacija je otežana zbog traheotomije, priopćili su iz Opće županijske bolnice u Vinkovcima.

Liječnici upozoravaju da je stanje pacijenta još uvijek jako ozbiljno, a multidisciplinarno liječenje se nastavlja. Prognoze o potpunom oporavku još su neizvjesne.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 18:42