TRAGEDIJA KOD SARAJEVA

ČETIRI TIJELA IZVUČENA IZ KANJONA MILJACKE Još se ne zna kako je došlo do nesreće, stradale su četiri zaposlenice osnovne škole, poznati su identiteti

 M. Kadrić / Avaz.ba

Nakon višesatne potrage zbog izrazito nepristupačnog terena, u kasnim poslijepodnevnim satima, izvučena su tijela četiri žene iz korita rijeke Miljacke. Sve su bile zaposlenice sarajevske Osnovne škole ‘Kovačići’, a stradale su Merima Balkić, Lejla Sadiković, Almina Ćorović i Mina Kadrić, čije je tijelo posljednje izvučeno iz vozila, piše Dnevni avaz.

Glasnogovornica Policijske uprave Istočno Sarajevo Vesna Stokanović potvrdila je za bosanske medije da su izvučena tijela četiri osobe te da je i automobil izvučen na obalu. Identitet poginulih nije htjela potvrditi.

U potrazi su sudjelovale institucije iz oba bh. entiteta, a tim su činili GSS iz Sarajeva i Foče, pripadnici Uprave Civilne zaštite RS-a, MUP-a RS i vatrogasci iz Sarajeva i Pala.

‘Ekipe vatrogasaca s Pala i PVB-a iz Sarajeva stigle su do automobila koji je upao duboko u kanjon okružen šibljem, niskim raslinjem i smećem. Nažalost, pronašli su tri tijela u automobilu’, rekao je ranije zapovjednik Vatrogasne jedinice Pale.

Podsjetimo, stravična prometna nesreća dogodila se u petak poslijepodne na istočnom ulazu u Sarajevo. Automobil je sletio u korito Miljacke kod tunela Bulozi iznad Darive, u provaliju duboku 100 do 200 metara, piše Klix.

Navodno se radi o pedagogici, nastavnici, higijeničarki i bivšoj ravnateljici škole koje su se vraćale sa sprovoda bivše kolegice na Palama.

Nastavnici i drugi zaposlenici škole danas su bili u šoku i mnogi su otkazali nastavu zbog toga. Pozvana je i Hitna pomoć u školu, a učenici su izlazili u suzama.

Uzrok nesreće se još uvijek ne zna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 05:08