DETALJI UŽASA

CIJELO BELIŠĆE TUGUJE NAKON STRAŠNE NESREĆE U KOJOJ JE POGINUO DJEČAK 'Kako, zašto? O, Bože... Maleni je bio iznimno pristojno i kulturno dijete...'

 JPVP Grada Osijeka

Osmogodišnji dječak N. K. iz Belišća preminuo je od posljedica prometne nesreće koja se u srijedu oko 18.15 sati dogodila na cesti između Josipovca i Petrijevaca.

Njegovo maleno tijelo, na žalost, nije izdržalo i podleglo je teškim ozljedama koje je zadobio nakon što se automobil u kojem se nalazio zabio u kamion koji je naišao iz suprotnoga smjera.

Susjedi u šoku

Liječnici u Kliničkom bolničkom centru u Osijeku izgubili su bitku za njegov život sat vremena nakon nesreće. U toj nesreći njegov otac D. K. (49), koji je upravljao automobilom, i majka I. K. (39), koja je sjedila na mjestu suvozača, također su teško ozlijeđeni, no njihove ozljede nisu bile opasne po život.

- Stvarno vam nemam što reći. Molim vas za razumijevanje - rekao nam je brat D. K., kojeg smo susreli ispred njegove obiteljske kuće nakon što je parkirao automobil te se s kupljenim lampionima i još nekim potrepštinama zaputio u dvorište. Izrazivši mu sućut, upitali smo u kakvom su stanju dječakovi roditelji, koji su zadržani na bolničkom liječenju.

- U bolnici su, ali fizički su u redu - kratko nam je rekao brat nesretnog čovjeka koji je u trenu izgubio sina.

Suze i očaj susjeda koje smo zatekli na ulici jasno su pokazivali u kakvom su oni stanju.

- Evo, upravo smo stigli s puta i nisam imala pojma što se dogodilo - rekla nam je šokirana žena koju smo zatekli ispred njezine obiteljske kuće.

- Teško mi je i povjerovati u to. Kako, zašto? O, Bože - kroz suze je govorila. Slično je bilo i s drugim susjedima koje smo susreli u ulici.

- Maleni je bio iznimno pristojno i kulturno dijete. Nikada nije prošao pokraj nas, a da nije pozdravio. Strašno - rekla je druga susjeda.

O obitelji su imali samo riječi hvale. Otac je rođeni Belišćanin, a majka se doselila s područja Vodica i živjeli su njegovoj roditeljskoj kući, s njegovom majkom. Imaju i 17-godišnju kći. Susjedi kažu da su oboje brižni roditelji, a da je obitelj skladna.

Izgubio nadzor

Nesreća je bila stravična, što se vidi na fotografijama koje su na mjestu događaja snimili pripadnici JPVP-a Osijek, koji su zbog strašnih okolnosti pozvani na mjesto nesreće, koja se dogodila na zavoju nedaleko od izlaza iz smjera Josipovca, kada se krene prema Petrijevcima. Iz policije su priopćili da je “49-godišnji hrvatski državljanin upravljao osobnim automobilom kolnikom državne ceste D-34, iz Josipovca u smjeru Petrijevaca.

U blizini raskrižja sa županijskom cestom ŽC-4068, uslijed neprilagođene brzine, izgubio je nadzor upravljanja vozilom. Automobil se zarotirao i prešao na suprotni kolnički trak te je bočnim dijelom udario u prednji dio teretnog automobila, kojim je upravljao 47-godišnji hrvatski državljanin.

Vraćao se s terena

U prometnoj nesreći teške tjelesne ozlijede zadobili su 49-godišnji vozač te 39-godišnjakinja i dijete, putnici u automobilu. Uslijed zadobivenih ozljeda u 19.20 sati u Kliničkom bolničkom centru Osijek preminulo je dijete. Nadležnom državnom odvjetništvu podnosimo kaznenu prijavu.”

Kamion u koji je udario automobil s obitelji iz Belišća u vlasništvu je tvrtke čije je sjedište samo 200-tinjak metara od mjesta nesreće, pa možemo pretpostaviti da se vozač vraćao s terena. Sudar s automobilom nikako nije mogao izbjeći. Vatrogasci su dojavu o nesreći primili u 18.23 sati, a oni su već za sedam minuta s dva vozila i sedam svojih pripadnika bili na mjestu događaja.

Hitna medicinska pomoć, koja je tamo stigla nekoliko minuta prije, već je bila odvezla oca i majku, ali do dječaka, koji je bio na stražnjem sjedištu, nisu mogli doći, pa su ga iz automobila izvadili vatrogasci koji su ga potom predali medicinskom osoblju. Ozljede su, na žalost, bile preteške.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 12:34