PROVALA U KRALJEVICI

Ćiri ukrali novac, prsten vrijedan 100.000 franaka i pištolj koji je dobio od Šuška. Legendarni trener za Jutarnji otkrio na koga sumnja policija...

CROPIX

 

Uvijek raspoloženi trener svih trenera, legendarni Ćiro Blažević, ovih je dana jako tužan. Naime, policiji još nepoznati lopovi provalili su u njegovu vikendicu u Kraljevici, odakle su ukrali veću količinu novca, prsten njegove supruge i pištolj koji mu je poklonio Gojko Šušak.

Tužni Ćiro

Provalu je u srijedu otkrio domar koji je došao obići kuću. Čim je vidio da su razbijena balkonska vrata, odmah je nazvao Ćiru. Šteta je velika, ali - kako bi rekao Ćiro - prije svega sentimentalna.

- Vrlo sam nesretan i žalostan zbog ovoga što se dogodilo. Nimalo nije ugodan osjećaj kad vidiš da ti je netko porazbijao sve po kući samo da dođe do nečega. Očito je to bio netko meni blizak, netko tko je dobro poznavao raspored u kući i tko je znao gdje držim sef s vrijednostima i metalnu kutiju s pištoljem. I policija to misli.

Zamisli ti to, kuća je stvarno velika, a oni su odmah krenuli tamo iza jednog ormara gdje je sef i nakon što su ga ispraznili, otišli su u podrum, gdje je bila ta metalna kutija s pištoljem - rekao nam je danas Ćiro, kojeg smo zatekli u čišćenju nereda koji su iza sebe ostavili ovi iskusni lopovi.

Naime, kradljivci su prvo pokušali iskopati sef iz zida, ali kako im to nije pošlo za rukom, pronašli su bušilicu i otvorili ga.

- Bio sam uvjeren da ga je nemoguće razvaliti jer je to švicarski sef, ali, eto, zaj... sam se - priznaje Ćiro, koji ništa od ukradenih vrijednosti nije osigurao jer je mislio da ga ipak nitko neće tako opelješiti. Iz sefa je, osim novca, ukraden prsten njegove supruge, vrijedan navodno 100.000 franaka, koji je Ćiro, kaže, kupio u Švicarskoj.

Šuškova posveta

- Žena mi je ovog ljeta slomila kuk i kako je bila slabo pokretna, požalila mi se da joj prsten svako malo sklizne s prsta, pa smo ga stavili u sef. Bio je skup, ali kako smo tada osvojili treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj, htio sam joj kupiti nešto lijepo. Njegova čistoća je vrijednost - sjetan je Ćiro, koji dodaje da je iznimno tužan jer je ostao bez drage mu uspomene - pištolja koji je dobio od Gojka Šuška.

- U to vrijeme u Hrvatskoj su se radili ti pištolji, pa je on je meni i nekolicini sebi dragih ljudi poklonio po jedan primjerak. Na pištolju je pisalo: ‘Gojko Šušak svojem Ćiri’ - rekla je na kraju opljačkana trenerska legenda.

“Nemojte mi razbijati prozore, ključevi su vam tu iza trešnje”

Prije najnovije provale, Miroslavu Blaževiću lopovi su u posljednjih dvadesetak godina godina najmanje četiri puta opljačkali kuću u Kraljevici. Tako im je 2008. ostavio poruku: “Nemojte mi razbijati ove prozore.

Ključevi su iza vas, okrenite se i pogledajte iza trešnje. Ispod stupića nogometaša čekaju vas ključevi”. Provalnici su ga poslušali i ostavili mu poruku: “Bravo, mi vraćamo ključeve”.

Bivši je trener tada ispričao da su mu popili pivo i bocu Chivasa te se odmorili u njegovu krevetu na katu. Svaki put je Blažević za provalnike govorio da su to djeca željna zabave, iako su mu znali odnijeti i novac i dragocjenosti. (L. Benčić)

 

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo