IVAN BRLEKOVIĆ

'ČIST SAM KAO SUZA!' Bivši dopredsjednik HNS-a nije se odazivao na ročišta, na sud ga dovela policija! Zbog klevete ga je tužio Davor Šuker...

Željko Puhovski / Hanza Media

Davor Šuker i Ivan Brleković

 

Na prošlom ročištu sutkinja Općinskog kaznenog suda u Zagrebu odlučila je da na raspravu u petak po djelatnicima policije mora biti doveden Ivan Brleković, bivši dopredsjednika HNS-a jer u četiri navrata nije primio sudski poziv. Pa je, stoga, u 9.05 sati Brleković u pratnji dvoje policajaca dopraćen na ročište na sud.

- Čist sam k'o suza - rekao je vidno pokunjeni Brleković dok je prolazio detektor metala.

Riječ je o postupku zbog klevete koji je protiv Brlekovića incirao aktualni predsjetnik HNS-a Davor Šuker.

Podsjetimo, Šuker je tužio Brlekovića zbog tvrdnji u intervjuu 2014. u Večernjem listu u kojem je Brleković, između ostaloga, kazao da je “čuo kako je iz računovodstva HNS-a došla informacija da je Šuker za posljednjega boravka u Americi spiskao između 200.000 i 300.000 kuna na kartici HNS-a”.

Osim toga, Šukeru je još zasmetao i Brlekovićev zaključak da bi Savez “apsolutno bolje funkcionirao bez Šukera jer da ništa nije napravio osim trošio novac”. Brleković se ne smatra krivim, a ponajmanje da je Šukera oklevetao već tvrdi da je njegov intervju bio s “društveno snažnom porukom i isključivo usmjeren da u ulozi poštenog građanina kojeg svi cijene, smiri tenzije i spriječi eskaliranje nogometnih sukoba sjevera i juga”.U svoju obranu Brleković je kazao da riječ spiskati koju je koristio, ne znači krađu niti lopovluk nego rastrošnost.

- Kad je Šuker preuzeo HNS 2012., Hrvatska je bila 4. na svjetskoj rang listi, a danas smo srozani. Iza Šukera su debakli u Brazilu i Francuskoj. Da Šuker u HNS-u ništa nije napravio, to je moj vrijednosni sud. A kako je došlo do sporne rečenice o spiskanju i trošku? Čuo sam to od jedne osobe iz računovodstva HNS-a u kojem sam dugo godina bio dopredsjednik, i koja mi je rekla da je Šuker ispeglao oko 200.000 kuna na specijalnoj MasterCard affinity kartici HNS-a - branio se Brleković ne želeći otkriti ime te osobe iz računovodstva.

Šuker je, pak, bio osupnut Brlekovićevim tvrdnjama o njegovoj rastrošnosti na račun HNS-a.

- Da sam doista toliko potrošio, dao bih ostavku! Kad je objavljeno da sam spiskao 300.000 kuna, bilo mi je neugodno. Ponižen sam tom izjavom. Čak sam na utakmici Sevilla-Rijeka vidio natpis 'Šuker lopov'. U HNS-u i drugi djelatnici imaju pravo na putovanja, putne troškove, hranu... i nema šanse da sam potrošio 300.000 kuna na taj put - ustvrdio je Šuker koji je sporne “2014. bio u Americi dva ili tri puta na poziv Američkog nogometnog saveza".

Iz dopisa koji je HNS svojedobno dostavio sudu vezano za troškove s 'peglanih' MasterCarda i Vise na trošak HNS-a 2014. potrošeno je ukupno 3018,24 dolara. No, Brleković tu specifikaciju ne priznaje jer tvrdi kako bi njegove tvrdnje mogla potkrijepiti ona famozna Affinity kartica PBZ-a, koja se čuva u sefu Saveza i koja ne glasi na ničije ime, ali se korisnici itekako dobro znaju kad njome plaćaju.

Iz PBZ-a na sud je stigao dopis u kojem, na zahtjev suda, pojašnjavaju da je MasterCard Affinity kartica zajednički brendirana kartica PBZ-a i HNS-a, i istu može ugovoriti isključivo fizička osoba čiji se tekući račun tereti. Pa se iz toga iščitava kako kartica na koju se poziva Brleković, nije izdana HNS-u.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo