BORBA PROTIV HOMOFOBIJE

Ostojić na svom Facebook profilu: Podnesen je kazneni prijedlog protiv napadača s Bačvica

 Boris Kovačev / CROPIX

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić na svojem je Facebook profilu objavio kako je podnesen optužni prijedlog protiv počinitelja koji su u nedjelju napali šest djevojaka zbog njihove seksualne orijentacije.

Nakon što je nešto ranije na brojne reakcije građana na njegovom profilu vezano uz ovaj slučaj ostavio odgovor kako je cijeli slučaj u nadležnosti PU splitsko-dalmatinske te kako je sigurno da će se utvrditi sve okolnosti sada je objavio kako je protiv počinitelja podignut optužni priedlo g.

"Ako je netko pogriješio onda će biti sankcioniran...Isto tako molim da se ne generalizira...Upravo raščiščavanjem i točnim činjenicama branit ćemo ugled policije i njeno profesionalno postupanje...", napisao je na svom Facebook profilu.

Podsjetimo, Jutarnji list pisao je o šest djevojaka koje je napala skupina muškaraca, zbog toga što su pretpostavili da su lezbijke, na plaži Bačvice u nedjelju u 4.30 sati.

Dvije su dobile niz udaraca šakama i nogama po glavi i tijelu, a jednu od njih su i cipelarili dok je bila na podu. Sve su ih gurali, vrijeđali i prijetili govoreći im: “Lezbače, svi ste vi bolesni, sve vas treba ubiti”. Pozvale su policiju, ali dvojica policajaca koji su došli na mjesto događaja nisu priveli napadača koji jedini nije pobjegao.

Splitski policajac o nasilju |nad gay osobama: 'Znamo kako |je taj problem riješio Hitler'

Štoviše, djevojke kažu da ga je policajac oslovio prezimenom, a napadač je pred policijom prijetio djevojkama:

“Tukli smo vas prošle godine na Prajdu, tući ćemo vas opet”. Kada je jedna od djevojka prigovorila policajcima zašto to dopuštaju, policajac ju je odgurnuo tako da je pala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 14:29