RAT ZA TAVAN

Bivši suprug Mije Begović vs. slikar Čilić: ‘Žnidarić me želi izbaciti iz tavana u kojem sam od ‘64.’

Žnidarić godinama vodi sudski spor tvrdeći da je slikar uzurpirao njegov dio tavana
Dubrovnik, 260709.Izlozba Duska Sibla.Sinoc je u galeriji Sebastian u maloj sali otvorena izlozba poznatog slikara Duska Sibla. Na otvaranje izlozbe dosli su brojni Duskovi prijatelji medju kojima je bilo dosta poznatih iz svijeta filma, kazalista i umjetnosti.Na slici: Mia Begovic i Zeljko Znidaric.Foto: Branimir Kvartuc / CROPIX
 Branimir Kvartuč / CROPIX

Željko Žnidarić, bivši suprug glumice Mije Begović, već gotovo 20 godina parniči se sa stanarima zgrade u Ulici Kneza Mislava 6 zbog prava na korištenje tavanskog prostora.

Istekli rokovi

Na Općinskom građanskom sudu u Zagrebu vodi se spor u povodu njegove tužbe protiv slikara Branka Čilića i drugih suvlasnika zajedničkih prostorija, a za slikara tužitelj Žnidarić tvrdi da je uzurpirao njegov dio tavana. Umjetnik, pak, nudi drukčiju verziju.

- Ovdje živim i radim već 50 godina. Stanari su mi 1964. dali suglasnost na temelju koje imam pravo koristiti tavan kao atelijer. Zauzvrat sam obojio stubište, ugradio portafon za sve stanove, a o svojem trošku održavam krovište. Žnidarić želi jedan dio tavana uzeti sebi. U prvom stupnju na sudu je izgubio, a onda se žalio. Opet smo na početku - objašnjava slikar Čilić. Tužitelj Žnidarić, pak, tvrdi da je slikar neovlašteno mijenjao izgled tavanskog prostora.

- Srušene su pregradne grede i počeli su radovi na preuređenju - pisao je Žnidarić u tužbi, no sud ga je odbio jer je ustanovljeno da je tavan preuređen davno i da su istekli rokovi za postupak.

Minimalne šanse

Županijski sud je nakon žalbe vratio predmet Općinskom sudu uz mininalnu nadu da će ishod drugostupanjskog postupka biti drukčiji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 22:20