RAZBOJSTVO U FINI

Policija je još 2005. dobila informacije o Rosinoj bandi

Hoće li istraga otkriti i tko je lopovima dao informaciju koliko ih novca čeka u Fini
 Arhiva

ZAGREB - Informaciju da bi krvava pljačka Fine u Zvonimiroj, kada su 5. rujna 2005. godine ubijena dvojica zaštitara tvrtke Sokol-Marić, mogla biti djelo nedavno uhićene 11-člane skupine, predvođene Antom Rosom , policija je dobila nedugo nakon pljačke.

Doduše, tu tezu policija nije tada odbacila, ali je tvrdila da za takvo što nema dokaza i istraga je bila usmjerena prema Nenadu Filipoviću i sasvim drugoj skupini .

Tek bi analiza cijelog spisa trebala ustanoviti zašto je istraga krenula u krivom smjeru i tko je za to odgovoran. Iako se policija tada hvalila kako raspolaže dokazima da su Filipović i njegova skupina sudionici krvavih pljački, kako je vrijeme prolazilo ta se teza rušila kao kula od karata.

- Želim samo pohvaliti sadašnje vodstvo policije - bio je kratak Zlatko Marić, vlasnik Sokol Marića.

Nije htio komentirati kako je došlo do toga da je policija pogriješila u istrazi i nije slijedila tragove na koje se ukazivalo još 2005. godine, a ni otkriti je li tome pridonijela i njegova nagrada od 100.000 eura za informaciju o počinitelju.

Inače, nakon što su objavljene snimke pljačkaša s nadzornih kamera, prema načinu na koji su se kretali vidjelo se da su dobro poznavali raspored prostorija.

Već tada se tvrdilo da su pljačkaši imali nekog insajdera u Fini, i da su znali da će tog jutra u poslovnici biti dosta novca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 16:44