ŽRTVA U SLAVONIJI

'CULEJ JE VIDIO SNIMKU, ZAŠTO JE POLICIJA NIJE POKAZALA I MENI?' Otac brutalno pretučenog mladića kaže da ga sin uopće ne prepoznaje

Otac 21-godišnjeg Ivana Mikuljana, koji je teško ozlijeđen u tučnjavi u kojoj je sudjelovalo 13 mladića, prvi je put mogao posjetiti sina
Domagoj Culej (lijevo) i Ivan Mikuljan (desno)

Stanje 21-godišnjeg Ivana Mikuljana iz Andrijaševaca, koji je u noći s utorka na srijedu u fizičkom napadu dobio teške tjelesne ozljede opasne za život, znatno je bolje. Rekao nam je tako njegov otac Ivan, koji ga je prvi put nakon brutalnog premlaćivanja vidio u četvrtak poslijepodne u bolesničkoj sobi Jedinice intenzivnog liječenja KBC-a Osijek.

- Teško mi je bilo kad sam ga vidio onako izudaranog s podljevima i zatvorenim okom, a još mi je teže bilo kad sam shvatio da me uopće nije prepoznao - rekao nam je potreseni Ivanov otac.

- Samo da mu se vrati pamćenje i sjećanje i da te ozljede koje je zadobio ne ostave trajne posljedice - kazao je Ivanov otac koji se ne želi zalijetati s izjavama u vezi s istragom koja je pokazala da su Ivana i njegova krizmanog kuma, 17-godišnjaka iz Rokovaca, pretukla dvojica tinejdžera iz Mirkovaca.

- Šire se razne glasine o svemu, pa tako i tome kako je Ivan ozlijeđen. Prema jednoj verziji dobio je udarac u glavu pa je onda pao i udario glavom u beton, a prema drugoj ga je udario bocom u glavu. Spominje se i bokser, i cipelarenje na tlu... Sa mnom nitko iz policije nije stupio u kontakt, kao što mi ni u srijedu, kad sam otišao u postaju, nitko nije želio ništa reći.

Nikoga ne optužujem i ne prozivam, ali mi nije jasno zašto nisu i meni dopustili da vidim snimku s nadzorne kamere, kao što je to omogućeno gospodinu Culeju - pita se otac pretučenog mladića. Snimke su, navodno, pokazale da Domagoj Culej, sin saborskog zastupnika Steve Culeja, nije fizički napao Ivana i njegova prijatelja, kao što se spominjalo u javnosti.

Policija je, podsjetimo, kaznene prijave podnijela protiv svih 13 sudionika incidenta, pa tako i protiv Domagoja Culeja, ali i protiv ozlijeđenog Mikuljana i njegova 17-godišnjeg prijatelja. Pritvorskom nadzorniku, pak, privedeni su 19-godišnjak i 17-godišnjak iz Mirkovaca koji su osumnjičeni da su izravno nanijeli udarce dvojici ozlijeđenih mladića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 14:10