DETALJNI OPIS UBOJSTVA

Damir Kosmač: Vikala je ‘ubit ću te’, pa sam ja ubio nju

Damir Kosmač danas je detaljno ispričao kako je ubio suprugu udarajući njome o pod u kući u Brdovcu

ZAGREB - Nekako sam je digao za kosu i počeo lupati po podu, ne znam koliko puta, stao sam kad me je prestala udarati - prepričao je Damir Kosmač i potom zaplakao. Kosmač, kojem se sudi zbog ubojstva supruge Ivane krajem studenog 2009. godine, iznio je danas obranu na Županijskom sudu u Velikoj Gorici.

- Bio sam na podu negdje oko pet minuta, zvao Ivanu, ali nije reagirala, vidio sam da ne diše, srce joj nije kucalo i nisam znao što bih napravio. Odlučio sam, ako nema nje, a to mi je bilo prestrašno, i ja ću se ubiti - rekao je Kosmač.

Sebi ipak nije oduzeo život, a tijelo supruge odvezao je do skele na Savi u Zaprešiću i ondje je bacio u rijeku. Njezino tijelo nikada nije pronađeno.

Tražila je seks

Ivanu je, podsjetimo, ubio udarcima glavom o pod u kući u Brdovcu. Nekoliko dana nakon ubojstva, slomio se na policiji i sve priznao. Danas je detaljno ispričao što se događalo kobne noći.

Sve je počelo u kafiću koji se nalazi u sklopu njihove kuće. Ivana je oko 19.30 sati te večeri otišla s prijateljicom u kafić, a nešto kasnije došao je i Kosmač. Tvrdi da ih je zatekao kako piju gemište, pjevaju i zabavljaju se.

- Ja sam otišao kući po CD za Ivanu, vratio se, ona je pjevala, stajala na šipki... plesala je na šanku, a prijatelj ju je držao za noge da ne padne. Odjednom je primila jaknu i otišla, a ja sam krenuo za njom kako bih je pitao što se dogodilo - rekao je Kosmač.

Kada su ušli u kuću, Ivana ga je navodno udarila nekoliko puta po licu i htjela se zaključati u kupaonici. Naguravali su se i Ivana je pala i pritom udarila nosom. Potekla joj je krv. Nakon toga, Ivana se otišla otuširati, a Kosmač je počeo pospremati dnevni boravak.

- Vratila se iz kupaonice, sjela na trosjed i rekla: ‘Skidaj hlače, idemo se seksati’. Skinuo sam hlače, krenuo prema njoj govoreći da sam pijan i da ne mogu, a ona me lijevom rukom uhvatila za testise vičući da će me ubiti - rekao je Kosmač. U tučnjavi nakon toga ju je i ubio.

Hladan i bezosjećajan

Na prošlom ročištu sudsko-medicinski vještak rekao je da u medicinskoj dokumentaciji nije pronašao potvrdu za takav snažan i bolan stisak testisa.

Damir Kosmač je, inače, tvrdio da je svoju suprugu Ivanu jako volio, no svi svjedoci su ga opisali kao hladnu i samozatajnu osobu koja nikada ne pokazivala svoje osjećaje.





Djeca su bila u kući kobne noći

Danas je videolinkom svjedočila Ivanina kćer iz prvog braka. Na suđenju je iskaz trebao dati i Kosmačev sin iz prvog braka. No, dječak, koji je bio zbunjen i uzbuđen, nije najbolje shvatio što znači tzv. blagodat nesvjedočenja na koju ima pravo, s obzirom na to da je sin okrivljenog.

Dječak je rekao da ne želi svjedočiti, no u kratkoj stanci današnje rasprave objasnio je da je zapravo želio svjedočiti. Djevojčica i dječak jedini imaju neposredna saznanja o svađi prije ubojstva s obzirom na to da su oboje bili u kući te večeri kada je ubijena Ivana Kosmač. No, kako su oboje maloljetni, svjedočenja su zatvorena za javnost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. lipanj 2024 14:52