UDARCI GLAVOM U POD

Kosmaču 13 godina za brutalno ubojstvo supruge Ivane

Velika Gorica, 290310.Zupanijski sud, Kneza Branimira 1.Pocetak sudjenja Damiru Kosmacu.Kosmac je u obiteljskoj kuci u Brdovcu tukuci ubio svoju suprugu je nakon cega ju je umotao u deku i bacio u Savu.Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
 Ronald Goršić / CROPIX

Ubojica Damir Kosmač nepravomoćno je osuđen na 13 godina zatvorske kazne zbog ubojstva svoje žene Ivane. Odlukom Županijskog suda u Velikoj Gorici, Kosmač je kriv za brutalno ubojstvo krajem studenog 2009. godine.

Ivanu je, podsjetimo, ubio udarcima glavom o pod u kući u Brdovcu. Nekoliko dana nakon ubojstva, slomio se na policiji i sve priznao. Tada je detaljno ispričao što se događalo kobne noći.

Sve je počelo u kafiću koji se nalazi u sklopu njihove kuće. Ivana je oko 19.30 sati te večeri otišla s prijateljicom u kafić, a nešto kasnije došao je i Kosmač. Tvrdi da ih je zatekao kako piju gemište, pjevaju i zabavljaju se.

- Ja sam otišao kući po CD za Ivanu, vratio se, ona je pjevala, stajala na šipki... plesala je na šanku, a prijatelj ju je držao za noge da ne padne. Odjednom je primila jaknu i otišla, a ja sam krenuo za njom kako bih je pitao što se dogodilo - rekao je Kosmač.

Kada su ušli u kuću, Ivana ga je navodno udarila nekoliko puta po licu i htjela se zaključati u kupaonici. Naguravali su se i Ivana je pala i pritom udarila nosom. Potekla joj je krv. Nakon toga, Ivana se otišla otuširati, a Kosmač je počeo pospremati dnevni boravak.

- Vratila se iz kupaonice, sjela na trosjed i rekla: ‘Skidaj hlače, idemo se seksati’. Skinuo sam hlače, krenuo prema njoj govoreći da sam pijan i da ne mogu, a ona me lijevom rukom uhvatila za testise vičući da će me ubiti - rekao je Kosmač. U tučnjavi nakon toga ju je i ubio.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 17:26